İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, diplomasının iptaline ilişkin açtığı davada mahkemenin oybirliğiyle ret kararı vermesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı açtığı davaya ret kararı
“Anamın ak sütü kadar helal olan diplomam, açık bir hukuksuzlukla gasp edilmeye devam edilmektedir” diyen İmamoğlu, kararı “vicdan, ahlak ve adalet gözetmeyen” bir karar olarak nitelendirdi.
İmamoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Yüce Türk Yargısı’nı bu noktaya sürükleyenler, görev ve yetkilerini kötüye kullanmanın tarihsel sorumluluğunu taşıyacak; hukuk devleti ilkesine verdikleri zarar nedeniyle utançla anılacaktır. Bu yaşananlar, yargı tarihimize kara bir leke olarak geçecektir.”
35 yıllık diplomasının ve şahsi haklarının hedef alındığını belirten İmamoğlu, bu süreçte yalnızca kendisinin değil, aile ve toplumun kutsallarının da hiçe sayıldığını ifade etti:
“35 yıllık diplomama, milletin tapusuna, malına ve mülküne göz diken; kişilik haklarını hedef alan, iftira ve yalanı yöntem hâline getiren; aileyi ve toplumsal kutsalları hiçe sayan anlayışa açıkça sesleniyorum” diyen İmamoğlu, milletin bu sürece sandıkta yanıt vereceğini söyledi.
İmamoğlu mesajının sonunda şu ifadeleri kullandı:
“Milletimiz; bu kara düzeni, siyasallaşmış yargı anlayışını, kamu gücünü kendi çıkarları için kullanan bir avuç muhterisi; sandıkta kesin bir biçimde mahkûm edecek, hukuku ve demokrasiyi yeniden ayağa kaldıracaktır. Buna olan inancım sarsılmazdır. Kararlıyım. Milletimin desteğiyle güçlüyüm.”
Anamın ak sütü kadar helal olan diplomam, açık bir hukuksuzlukla gasp edilmeye devam edilmektedir.
— Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (@CAOIletisim) January 24, 2026
Vicdan, ahlak ve adalet gözetmeyen bu kararı kınıyorum. Yüce Türk Yargısı’nı bu noktaya sürükleyenler, görev ve yetkilerini kötüye kullanmanın tarihsel sorumluluğunu taşıyacak;…
