İmamoğlu duyurdu: 2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da yapılacak

İmamoğlu duyurdu: 2027 Avrupa Oyunları İstanbul'da yapılacak

İBB Başkanı İmamoğlu, 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da yapılacağını duyurdu. Basın toplantısında açıklama yapan İmamoğlu, resmi imza töreninin 31 Mart seçimlerinin ardından düzenleneceğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de düzenlediği basın toplantısında 2027 Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da yapılacağını açıkladı.

RESMİ TÖREN 31 MART'TAN SONRA

İmamoğlu, resmi imza töreninin 31 Mart seçimlerinin ardından düzenleneceğini bildirdi.

Büyük organizasyonların dünya kentlerini geliştirdiğine vurgu yapan İmamoğlu, "Oyunları izlemeye gelenler ülkemizden güzel ayrılacak. 2036'da spor adına daha büyük adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

'SPOR BENİM İÇİN SİYASET ÜSTÜDÜR'

Duyurunun seçime sayılı günler kala kala yapılmasının siyasi bir adım olarak yorumlanabileceği konusunda uyaran İmamoğlu, "Spor benim için siyaset üstüdür" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün, dünyanın en güzel kentine, adına yaraşır bir spor organizasyonunu kazandırmanın müjdesini vermek üzere, burada 16 milyonun evi olan, tarihi Saraçhane binasında bir aradayız.

1kapak-001.jpg

Bugün buradan Saraçhane'den İstanbul'a ve ülkemize 2027 Avrupa Oyunları'nı getirmenin gururunu tüm milletimizle paylaşmak istiyoruz.

Aslında 2023'ün ortalarında Avrupa Olimpiyat Komiteleri nezdindeki başladığımız temaslar kısa sürede sonuç vermiş ve İstanbul'un 2027'de oyunları düzenleyici şehir olması yolunda ön onayları birer birer almıştık.

Hiç kuşkusuz, bu kadar büyük ve ciddi bir organizasyonu gerçekleştirmek için büyük bir koordinasyon ve dayanışma gerekiyor. Bunu da yoğun uğraşlar sonucunda sağlamaktan dolayı çok memnunuz.

Tüm bu tecrübelerimiz ve heyecanımızla hedefini 2036 Olimpik ve Paralimpik Oyunları olarak koymuş ve objektif bir gözle değerlendirildiğinde tüm rakiplerimizden de önde olan bir kentiz. 2027 Avrupa Oyunları'nı el ele vererek, tarihin en iyisi olarak gerçekleştireceğimizden hiç şüphem yok."

AVRUPA OYUNLARI NEDİR?

Avrupa Oyunları, Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin (EOC) 2012'de aldığı bir kararla, 4 yılda bir yapılan, kıtanın en büyük olimpik organizasyonu.

Asya, Pan-Amerikan, Afrika, Pasifik Oyunları’nın ardından beşinci kıta olimpik organizasyonu oldu ve böylece dünya üzerindeki tüm kıtalar kendilerine ait olimpiyatlara sahip oldu. Düzenlendiği ilk günden itibaren tüm Avrupa ülkelerinin yakın ilgisiyle karşılaştı ve tüm kıtadan atletler oyunlarda yer aldı.

Avrupa’daki 50 ülkenin tamamı oyunlarda boy gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN