Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi'nin resmi sosyal medya hesabından, Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun kamuoyuna yönelik yeni mesajı paylaşıldı.
İmamoğlu, paylaşımında “Hiç mi Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazsın?” ifadeleriyle başladığı açıklamasında, yol arkadaşlarının uğradığı haksızlık ve ülkedeki adalet sisteminin geldiği noktaya dikkat çekti.
“Siyasi hırstan, koltuk sevdasından, dünya nimetlerine tamah etmekten başka hiçbir gerekçesi olmayan bu hukuksuzluğu önce yüce Allah’a sonra aziz milletime şikayet ediyorum” diyen İmamoğlu, aylardır süren soruşturmaların sonuçsuz kalmasının ardından yeni dosyalar üretme çabalarına girişildiğini savundu.
İmamoğlu, “Zulmederek, korkutarak, tehdit ve şantajla dosya yapmaya çalışan bir adalet sistemi olabilir mi?” sözleriyle adalet sistemine yönelik eleştirilerini sürdürdü.
İmamoğlu'nun açıklaması şu şekilde:
Hiç mi Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazsın? Bir yandan yol arkadaşlarımın uğradığı haksızlık ve hukuksuzluğa yanarken, diğer yandan ülkenin içine sokulduğu duruma yanıyorum. Siyasi hırstan, koltuk sevdasından, dünya nimetlerine tamah etmekten başka hiçbir gerekçesi olmayan bu hukuksuzluğu, önce yüce Allah’a sonra aziz milletime şikayet ediyorum. Aylardır üzerinde tepindikleri bütün dosyalar bomboş çıkınca, hiç acımadan insanları zindanlara kapatıp, iftiracılar yaratıp “yeni dosyalar yapabilir miyiz?” derdine düştüler. Zulmederek, korkutarak, tehdit ve şantajla dosya yapmaya çalışan bir adalet sistemi olabilir mi?
