İmamoğlu'dan Şimşek'in Murat Kurum'u desteklemesine yanıt: İtibarını acemi adaya ezdirme

İmamoğlu'dan Şimşek'in Murat Kurum'u desteklemesine yanıt: İtibarını acemi adaya ezdirme

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere 26 gün kaldı. Belediye başkan adayları çalışmalarını hızlandırırken gözler kıyasıya rekabetin yaşandığı İstanbul'da. Bakan Şimşek'in İBB Başkan Adayı Kurum'a verdiği desteğe yönelik açılamada bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, "İtibarını bir acemi adaya ezdirme. Sen itibarlı bir insansın" dedi.

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru hızla ilerliyor. Kritik öneme sahip büyükşehirlerdeki sandıklardan nasıl bir sonuç çıkacağı merak konusu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

'İTİBARINI ACEMİ ADAYA EZDİRME'

Bugüne kadar günlük siyasi tartışmalara girmeyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bu prensibini terk edip AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’a desteğini açıklamıştı. Şimşek “Büyükşehir iyi çalışırsa şirketler verimli olur, ulaşım ve konut sorunu çözülür” diyerek ‘iktidar imkanlarıyla’ yerel seçim kampanyasına destek açıklamıştı.

Şimşek'in bu tutumunu İmamoğlu,"Kendisine teşekkür ederim. Şimşek'e saygı duyuyorum. Yapmasaydın Şimşek. İtibarını bir acemi adaya ezdirme. Sen itibarlı bir insansın. İyi bir ekonomistsin" ifadeleriyle değerlendirdi.

'ALLAH HERKESE ÖYLE RAKİP VERSİN'

İBB Başkan Adayı Kurum'u nasıl bulduğuna yönelik soruyu yanıtlayan İmamoğlu, "Allah herkese öyle rakip versin derim de ayıp olacak. Ama ben öyle rakip de istemiyorum. Keşke bu vasat tavırları yapmasaydı. Bir hukukumuz var. Eleştireceğim çok şey var. Bizim Gazze'ye yardım hazırlığımızı da bilmiyor. Bugün TIR'larımız yola çıkacak.

1kapak-001.jpg

Benim İstanbul'da 35 yıllık hayatım var. Daha dün yine Metrobüs'ü Sultanbeyli'ye getireceğim demiş. Biz Sultanbeyli'ye metro götürdük zaten. İstanbul'u bilmiyor" ifadelerini kullandı

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'BİZ SIFIR DESTEK ALDIK'

"Seçim elimizden alındı. Hırsızlar dendi, teröristler dendi. Bir tane mi tutuklama olmaz. Cumhurbaşkanı 'siyasi söylem' dedi. Görevimizin altıncı ayında bir pandemi ile karşı karşıya kaldık. Hayat durdu. Dünyada pandemi sürecinde merkezi idareler yönetimler, yerel yönetimleri destekledi. Biz sıfır destek aldık. Bizim satış izinlerimizin yüzde 40'ını vermediler. Buna rağmen kasayı döndürdük ve bütçe açığını yarısına indirdik. Engellemeseler beş yılda onların 25 yılda yaptıklarını yaparız.

'İSTANBUL'A 2036 OLİMPİYAT OYUNLARINI GETİRECEĞİZ'

Ben spor insanıyım, tüm kulüplerle aram iyi. Yarın da Beşiktaş'ı ziyaret edeeceğim.Kişiler geleri geçer. İstanbul'a 2036 Olimpiyat Oyunları'nı getireceğiz."

'ERDOĞAN OY VERMEYENLERİ CEZALANDIRIYOR'

İmamoğlu 'Erdoğan oy vermeyenleri cezalandırıyor mu?' sorusuna “Bal gibi cezalandırıyor. Kendi söyledi. Hatay’da hizmet geldi mi dedi. Düşünebiliyor musunuz, olacak iş değil. Türkiye’yi tabii ki siz yönetiyorsunuz. Siz yönettiğiniz için ekonomi kötü. Biz yönettiğimiz için metro yapıyoruz" yanıtını verdi.

'ŞİMŞEK'E SAYGI DUYUYORUM, YAPMASAYDIN'

Karar gazetesi manşetinde de yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Murat Kurum ile fotoğrafına yönelik İmamoğlu "Bana randevu veren iki bakandan birisi Mehmet Şimşek'ti. Kendisine teşekkür ederim. Şimşek'e saygı duyuyorum. Yapmasaydın Şimşek. İtibarını bir acemi adaya ezdirme. Sen itibarlı bir insansın. İyi bir ekonomistsin. Ülkede faydalı bir bürokrasi geçmişin var. Bu ülkeye dair de güzel hizmetler verdin" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN