İmamoğlu'ndan 31 Mart değerlendirmesi: Değişen parti kazandı değişmeyen kaybetti

İmamoğlu'ndan 31 Mart değerlendirmesi: Değişen parti kazandı değişmeyen kaybetti

İstanbul'da 2019'a göre oylarını daha da artırarak tekrar kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 31 Mart'ın sonuçlarını değerlendirdi. Değişim vurgusu yapan İmamoğlu “Çok hatalar vardı. Bugün çok az hata var. Bir elin parmaklarını geçmeyecek derecede az hatayla süreç yönetildi. Değişmeyen her parti bu seçimde eridi, kaybetti. Değişen parti de ciddi bir başarı elde etti" dedi. AK Parti'nin halktan koptuğunu ve parti olma süreciyle ilgili sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

2019'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanarak tarih yazan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde de oylarını artırarak zaferini perçinledi. İmamoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirirken "değişim" vurgusu yaptı: “Çok hatalar vardı. Bugün çok az hata var. Bir elin parmaklarını geçmeyecek derecede az hatayla süreç yönetildi. Değişmeyen her parti bu seçimde eridi, kaybetti. Değişen parti de ciddi bir başarı elde etti. CHP’nin değişim süreci bu başarının önemli bir paydasıdır.”

'SEÇİMİ MİLLET KAZANDI'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçimi Sözcü'den İsmail Saymaz'a değerlendiren İmamoğlu, AK Parti'nin halktan kopuk olduğunu ve parti olma süreciyle ilgili ciddi sorunlar yaşadığını belirtti. İmamoğlu, "14 Mayıs'ta çok hatalar vardı, CHP aynı hataları yapmadı" diyerek, seçim sürecinde yapılan hataların bu sefer tekrarlanmadığının altını çizdi.

'AK PARTİ PARTİ OLMAKTAN ÇIKTI'

İmamoğlu, AK Parti'nin parti olarak işlevsizleştiğini ve vatandaşlarla iletişim kurma konusunda ciddi sorunlar yaşadığını ifade etti. "Artık ülkenin valisi de seninle konuşamıyor, bürokratı da, bakanı da" diyerek, AK Parti'nin siyasi bir yapıdan ziyade, yalnızca Cumhurbaşkanı'nın ofisinin bir uzantısı haline geldiğini vurguladı.

'DEĞİŞİM SÜRECİ BAŞARININ ANAHTARI'

31 Mart seçimlerinde değişime açık olan partilerin başarı kazandığını belirten İmamoğlu, CHP'nin değişim sürecinin bu başarının önemli bir paydaşı olduğunu söyledi. AK Parti'nin ise değişimden yana adım atmaması nedeniyle kaybettiğini belirtti.

'VATANDAŞTAN KOPUK YÖNETİM' ELEŞTİRİSİ

İmamoğlu, AK Parti'nin yönetim biçiminin vatandaştan kopuk olduğunu ve bu durumun seçim sonuçlarına da yansıdığını dile getirdi. "Bu yapı vatandaştan koptu" diyerek, partinin halkla arasına koyduğu mesafenin, seçim kaybının temel sebeplerinden biri olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN