İmamoğlu'ndan Batı'ya 'Netanyahu' tepkisi: Daha kaç kişiyi öldürmesi gerek?

İmamoğlu'ndan Batı'ya 'Netanyahu' tepkisi: Daha kaç kişiyi öldürmesi gerek?

İBB Başkanı İmamoğlu, Sarıyer'deki Sait Halim Paşa Yalısı'nda yabancı ülke misyon şefleriyle buluştu. İsrail'in Gazze'deki Refah operasyonunu kınayarak, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun "varoluşsal savaş" söylemine tepki gösterdi ve Batı'ya seslendi: "Daha kaç kişinin ölmesi gerek?"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki Refah operasyonunu sert sözlerle eleştirdi.

Netanyahu'nun 'varoluşsal savaş' yaklaşımının daha kaç cana mal olacağını soran İmamoğlu, uluslararası toplumu Gazze'deki trajediye karşı daha güçlü bir duruş sergilemeye çağırdı.

1kapak-008.jpg

İsrail'in saldırılarında bugüne kadar 34 bin insanın hayatını kaybettiğini, bunlardan 14 bininin çocuk olduğunu belirtti. İmamoğlu, "Refah, İsrail güçlerinin Gazze'de yok etmediği tek Filistin şehriydi. Saldırılar sonrası 1,5 milyon Filistinli, Refah'a sığındı. Zaten savunmasız olan bu şehre saldırmak, zalimliğin de ötesinde bir davranış" dedi.

NETANYAHU'NUN SÖZDE 'VAROLUŞSAL SAVAŞI'

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 'topyekûn zafer' arayışıyla hareket ettiğini belirten İmamoğlu, "Batı bu katliamı izliyor. İsrail'e verilen kredinin sınırı nedir? Daha kaç insanın ölmesi gerekiyor?" diyerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

1kapak-009.jpg

RAMALLAH BELEDİYE BAŞKANI İSTANBUL'A GELİYOR

Barış için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, hafta sonunda Filistin'deki durumu daha iyi anlamak ve işbirliği olanaklarını görüşmek için Ramallah Belediye Başkanı Issa Kassis'i İstanbul'da ağırlayacağını belirtti.

ULUSLARARASI TOPLUMA ELEŞTİRİ

İmamoğlu, uluslararası toplumun Gazze'de yaşanan trajediye karşı duruşunun zayıf olmasını eleştirerek, "Hukuk ve etik değerler üzerine kurulması gereken küresel barış ihtimalini bu yaklaşım tehdit ediyor. Evrensel insani değerler adına şimdiye kadar elde ettiğimiz kazanımlar zarar görüyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra antisemitizmin, İslam karşıtlığının ve ırkçılığın bu kadar güçlendiği bir dünyada yaşama riskiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN