İmamoğlu'ndan diplomasının iptal sürecine ilişkin videolu paylaşım: Namertlik sökmez

İmamoğlu'ndan diplomasının iptal sürecine ilişkin videolu paylaşım: Namertlik sökmez

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla diploma iptali kararına tepki gösterdi. İstanbul Üniversitesi’nden mezuniyetine dair görüntülerin yer aldığı videoda, kararın yetkisiz bir kurul tarafından alındığı belirtiliyor. “Bu topraklarda namertlik sökmez” ifadelerini kullanan İmamoğlu, kararı hukuk dışı ve siyasi bir hamle olarak değerlendirdi.

Silivri'de tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında verilen diploma iptali kararıyla ilgili sosyal medya üzerinden video paylaştı. İmamoğlu, videoda karara sert tepki göstererek, hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Paylaşımına, "Bu topraklarda ne sökmez biliyor musunuz? Namertlik sökmez namertlik…" notunu düşen İmamoğlu, diplomasının iptal edilmesini eleştirdi.

Videoda İmamoğlu'nun İstanbul Üniversitesi'nden diploma ile çıktığı ve 2025'te Cumhurbaşkanı adayı ilan edildiği belirtildi.

"O gün siyasi denklem değişti" ifadelerinin yer aldığı videoda, diplomasının iptal edilme süreci anlatıldı. Üniversite yetkisi olmayan bir kurulun diplomanın iptali için karar verdiği kaydedildi.

Videoda, İmamoğlu'nun geçmişte yaptığı açıklamalara da yer verildi.

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN