İsrail’in İran’a yönelik saldırısını kınayan Ekrem İmamoğlu, bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen bu adımın uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirtti. İmamoğlu, “Türkiye dahil tüm bölge ülkeleri devreye girmeli; gerilimi durdurmak için diplomasi kanalları açık tutulmalı” sözleriyle çağrıda bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsrail’in bu sabah İran’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İmamoğlu, saldırının sadece İran’ı değil, tüm bölgenin istikrarını tehdit ettiğini vurguladı.
"İsrail’in bu sabah İran’a karşı gerçekleştirdiği, bölgemizin istikrarını tehdit eden ve uluslararası hukuku çiğneyen saldırısını kınıyorum" diyen İmamoğlu, ABD ile İran arasında sürdürülen diplomatik müzakerelerin sekteye uğramasının, başta Filistin halkı olmak üzere tüm bölgeye zarar verdiğine dikkat çekti.
İsrail’in bu sabah İran’a karşı gerçekleştirdiği, bölgemizin istikrarını tehdit eden ve uluslararası hukuku çiğneyen saldırısını kınıyorum.
— Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (@CBAdayOfisi) June 13, 2025
ABD ve İran arasında yürütülmekte olan diplomatik müzakarelerin boşa çıkması, bölgemizdeki hiçbir ülkenin menfaatine değildir.
Türkiye…
Filistin’de aylardır devam eden sivil katliamlar ve soykırım niteliğindeki saldırılar nedeniyle uluslararası meşruiyetini yitiren İsrail’in şimdi de bölgeyi yeni bir savaşa sürüklemeye çalıştığını ifade eden İmamoğlu, tüm dünya kamuoyuna ve Türkiye dahil bölge ülkelerine şu çağrıda bulundu:
"Türkiye dahil tüm bölge ülkeleri, uluslararası toplumla birlikte derhal devreye girmeli; gerilimin tırmanmasını engellemek ve diplomasi kanallarını açık tutmak için çaba göstermelidir."