İmamoğlu'ndan İstiklal'deki patlama hakkında uyarı: Korku ve paniğe yol açacak paylaşımlardan uzak duralım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama hakkında "İstiklal Caddesi’ndeki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız" dedi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Bölgeye ekipler sevk edilirken, tüm sokaklar girişlere kapatıldı. İstanbul Valisi Yerlikaya, patlamada can kaybı ve yaralıların bulunduğunu bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda sağlıklı bilgilendirme yapacaklarını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

İmamoğlu, “İstiklal Caddesi’ndeki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız” dedi.

'FARKLI YORUMLAR VAR ŞU AN NET BİLGİ VEREMİYORUZ'

İmamoğlu, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada olaya ilişkin farklı ihtimaller üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek açıklamayı Emniyet birimlerinin yapacağını söyledi.

İmamoğlu "Kayıplarımız var, yaralılarımız var. Farklı ihtimaller üzerinde çalışmalar sürüyor. Bütün bunların açıklaması Emniyet birimleri tarafından yapılacaktır. Biz de takip ediyoruz. Bu yarayı sarmak hepimizin sorumluluğu. Hep birlikte aşarız, İstanbulluların bu anlamda gönlü ferah olsun. Devletimizin hangi kurumu olursa olsun sürece dair hep birlikte sorumluluk alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Patlamanın nedenine ilişkin soru üzerine İmamoğlu "Farklı yorumlar var ama şu anda net bir bilgiyi verebilmemiz mümkün değil" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN