Twitter'a erişim sorunu yaşanıyor: Nedeni İstiklal Caddesi'ndeki patlama mı?

Twitter'a erişim sorunu yaşanıyor: Nedeni İstiklal Caddesi'ndeki patlama mı?

İstanbul Beyoğlu'nda yaşanan patlama sonrasında Twitter'a erişimin kesilmesi dikkat çekti. Dünya genelinde Twitter'a erişimde sorun yaşanmadığı, sadece Türkiye'de yavaşlık veya açılmama sorunu olduğu anlaşıldı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'a erişim sorunu yaşanıyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı, 13 Kasım 2022 Pazar günü saat 17.15'ten sonra Twitter'a giremediğini başka platformlardan bildirdi.

Dijital platformlarda yaşanan arıza ve erişim problemlerini tespit eden Downdetector verilerine göre, dünya genelinde şu an Twitter'a bir erişim sıkıntısı yaşanmıyor.

TWITTER SADECE TÜRKİYE'DE Mİ KISITLANDI?

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde İstiklal Caddesi'nde bugün saat 16.20'de şiddetli bir patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, olayda 6 kişi öldü, 81 kişi yaralandı.

Patlama haberlerinden yaklaşık 45 dakika sonra Twitter'a erişim sağlanamaması, 'Twitter sadece Türkiye'de mi engellendi' sorusunu akıllara getirdi.

Hatırlanacağı üzere, geçen ay TBMM'den geçen Dezenformasyon Yasası, Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) sosyal medya sitelerinin bant genişliğini kısıtlamasını mümkün kılıyordu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de yanlış bilgi yayılmaması uyarısında bulundu.

TWITTER ÇÖKTÜ MÜ?

Farklı sosyal medya sitelerinde paylaşım yapan kullanıcılar, Twitter'ın yavaşladığı, geç açıldığı ve tweet atmakla ilgili problemler yaşandığını aktardı.

Bölgesel ya da kullanıcı hesabı bazlı sorunlar neticesinde tweet gönderememe ya da akışı yenileyememe gibi sorunlar bazen olabiliyor.

Bu tarz durumlarda ise kullanıcıların tarayıcı ve uygulama önbelleklerini temizlemeleri, sorunu çözebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN