İstiklal Caddesi'nde patlama: Ölü ve yaralılar var

İstiklal Caddesi'nde patlama: Ölü ve yaralılar var

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamaya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bombalı saldırıda vefat edenlere rahmet diliyorum" diyerek 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Daha sonra bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaralı sayısının 81 olduğunu açıkladı.

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı. Patlama nedeniyle yaralıların olduğu öğrenildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı.

i.jpg

CADDE BOŞALTILDI, CAMİ KAPATILDI

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi'ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

VALİ YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." bilgisini verdi.

Türk Kızılay'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda da "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır." denildi.

s2.jpg

RTÜK BAŞKANI'NDAN UYARI

Patlamaya ilişkin açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: "Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun" ifadelerini kaydetti.

s1.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, 5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen ve yaralıların olduğu patlamayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Ayrıca, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından, patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

s3.jpg

4 KİŞİ ÖLDÜ, 38 YARALI VAR

Sosyal medya hesabından patlamaya ilişkin yeni bir açıklamada bulunan Vali Yerlikaya, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU VE BAKAN BOZDAĞ İSTANBUL'A GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamanın ardından programlarını yarıda keserek İstanbul'a hareket etti.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturmaları Bürosu tarafından İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz haber ve paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ERDOĞAN ÖLÜ SAYISININ ARTTIĞINI DUYURDU

Patlamaya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölü sayısının 6'ya yükseldiğini, 53 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

İMAMOĞLU, OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu'nda meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan İmamoğlu, süreci emniyet ve sağlık birimlerinin yürüttüğüne işaret etti. İmamoğlu, şunları kaydetti:

"İstanbul'umuza geçmiş olsun. Başımız sağ olsun. Takdir edersiniz ki şu anda süreci emniyet birimlerimiz ve tabii sağlık birimlerimiz yürütmekte. Biz de içeride olay yeri incelemenin yapıldığı bölümde süreci uzaktan takip ettik. Ne yazık ki az önce İstanbul Valimizin açıkladığı üzere kayıplarımız var, yaralılarımız var. Muhtelif hastanelerde takibi yapılıyor. Farklı ihtimaller üzerinde çalışmalar sürüyor. Ama bütün bunların açıklama konusundaki yetkilisi, mercii emniyet birimlerinin raporuna göre yapılacaktır. Biz de süreci buradan takip ediyoruz. milletvekillerimizle birlikte olay yerine gittik. Süreci takip ediyoruz."

"Bu yarayı sarmak tabii ki hepimizin sorumluluğu, hep birlikte bu zor anları aşarız." diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"İstanbulluların bu anlamda gönlü ferah olsun. Hep birlikte aşarız. Birlikte hareket etmeliyiz ve birlikte süreci yönetmeliyiz, çözmeliyiz. Bu manada devletimizin hangi kurumu olursa olsun hep birlikte sürece dair sorumluluğu alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN