Sosyal medyayı kısıtlayan BTK, 'başsağlığı' mesajını sosyal medyadan yaptı

Sosyal medyayı kısıtlayan BTK, 'başsağlığı' mesajını sosyal medyadan yaptı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından sosyal medyaya erişimi kısıtladığını açıkladı. Fakat BTK Başkanı'nın yanı sıra Bakanların, saldırıya ilişkin mesajlarını kısıtlama getirilen Twitter'dan paylaşması "Devlet kurumları, VPN mi kullanıyor?" sorusunu akıllar getirdi.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde İstiklal Caddesi'nde dün (13 Kasım 2022 Pazar günü) saat 16.20'de terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Alçak terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı.

ERİŞİMİ KISITLADIKLARI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPTILAR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından ortaya çıkan 'aykırı' görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Fakat BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve BTK'nın kurumsal hesabı, saldırıya ilişkin geçmiş olsun mesajını kısıtlama getirilen sosyal mecralardan biri olan Twitter'dan yaptı.

HABERLERE YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Öte yandan resmi bilgilendirmeler de Twitter'dan yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer yetkililer, Twitter'dan paylaşım yaparak terör saldırısıyla ilgili son durumu kamuoyuna aktarmayı sürdürdü.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı, bant daraltma uygulaması nedeniyle sosyal medyayı kullanamadıklarını belirterek duruma tepki gösterirken, devlet kurumlarının ve devlet yetkililerinin sosyal medyaya erişmek için VPN mi kullandıklarını sorusunu sordu.

Öte yandan RTÜK de İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili yayın yasağı kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN