Erdoğan'dan İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya dair açıklama: Saldırıda terör kokusu var

Erdoğan'dan İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya dair açıklama: Saldırıda terör kokusu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin konuştu. Erdoğan, "Saldırıda terör kokusu var" dedi. Erdoğan, 53 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Patlamaya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Erdoğan, kalleş saldırının faillerinin ortaya çıkarılacağını ifade etti.

Saldırının faillerinin ortaya çıkarılması için gerekli çalışmaların devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "16.20 sularında İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir." diye konuştu.

FAİLLER HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK

"Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Milletimiz İstiklal Caddesi'ndeki olayın önündeki ve arkasındaki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. İstanbul Vali'mizden intikal eden rakam 4'ü olay yeri, 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53. Bunun dışında çizikti vs. gibi farklı rakamlar gelebilir. Bu rakam valimizden bizzat aldığım rakamdır.

TERÖR KOKUSU VAR

Saldırının bir terör saldırısı olabileceği üzerinde durduklarını ifade Eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır. Yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir. İlk gelişmeler, burada bir terör kokusu var. İlk tespitlerde bir kadının olayda rol oynadığını gösteriyor. İncelemeler devam ediyor. İncelemelerin ardından nihai kararı vereceğiz." şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili 8 savcı ve 2 başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN