İmamoğlu'ndan Saraçhane'de 'zafer' konuşması: Kanal bitti, İstanbul yaşayacak

İmamoğlu'ndan Saraçhane'de 'zafer' konuşması: Kanal bitti, İstanbul yaşayacak

Türkiye yerelde seçimini yaptı. Sandıkların yüzde 90'ından fazlasının açılmasının ardından binler Saraçhane'de toplandı. Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'u yeniden kazanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu zafer konuşmasında, "Kanal bitti, İstanbul yaşayacak. Yarın sabah hep birlikte yeni bir yelken açıyoruz. Yarın sabah pırıl pırıl mis gibi bahar gününe uyanıyoruz." dedi.

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

Türkiye bugün sandık başına giderek 5 yıl görev yapacak yerel yöneticilerini seçti. Yurt genelinde yüzde 90'ın üzerinde sandık açılmışken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'u ikinci kez kazandı.

8980663.jpg

Kutlamaların başladığı Saraçhane'de kalabalık had safhaya ulaştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane'deki İBB binasının önünde toplanan kalabalığa otobüsün üzerinden seslendi. İstanbul'un kendilerine olduğu gibi hükümete de tarihi bir mesaj verdiğini dile getiren İmamoğlu, "Kanal bitti, İstanbul yaşayacak. Yarın sabah hep birlikte yeni bir yelken açıyoruz. Yarın sabah pırıl pırıl mis gibi bahar gününe uyanıyoruz." dedi.

8979907.jpg

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

16 milyon İstanbullu kazandı. Kutlu olsun! Bu seçimin kaybedeni yok. Bizim olduğumuz yerde öteki yok.

'İSTANBUL'A HAYIRLI OLSUN'

"İstanbul'a hayırlı olsun. Bu şehrin canım insanlarına, çeşitliliğine, milletin her ferdine, her inancına, alevisine, caferisine, şafisine, bütün mezheplerine, bu şehrin kürtlerine, bu şehrin çerkezine, bu şehrin, her etnik kökenden insanına hayırlı olsun.

Bu seçimle birlikte bu şehri baskısı altına alan, 2019'dan bu yana birçok kötülüğü kenara ittik. İsrafı kenara ittik. Bu şehrin parasının çar çur edilmesini kenara ittik. Bu şehrin bütçesine bereket geldi. Bu şehirde yeni bir kültür başladı. Milletin parası artık milletin oldu.

Bu başarıya hep birlikte 5 yıl önce başlayan o güçlü demokrasi yolculuğuyla başladık. Hep birlikte iyi dilin, güzelliğin, insanlarıyla bir olmanın anlayışını temsil ettik.

8979908.jpg

Buradan bazı teşekkürleri etmek istiyorum. Bu başarıya değer katan ve bu yolculuğu en güçlü şekliyle birlikte, tasarlayarak, İstanbul'da güçlü bir başarı elde etmemize vesile olan genel başkanım sayın Özgür Özel'e teşekkür ediyorum. Onun nezdinde partinin bütün üst yönetimine ve temsilcilerine, milletvekillerine, merkez yürütme kuruluna, aynı zamanda parti meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. İstanbul'da muazzam bir organizasyonla bugün tek bir oyumuza bile zeval gelmemesi adına organize çalışan güçlü parti örgütümüzü koordine eden il başkanımız Özgür Çelik'e teşekkür ediyorum.

8980638.jpg

'PARTİZANLIK YOK, LİYAKAT VAR, ADALET VAR'

İstanbul İttifakı, toplumun içselleştirdiği, bu seçimde halkın ittifakı olduğunu ve bu ittifakı sandıkta kuran, burada onu paylaşan, 16 milyon İstanbulluya teşekkür ediyorum. Yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Sizlere şunu söylemek isterim. Bakınız, bizler bu seçimi bitirdikten sonra ben şunu düşünüyorum, "Halk bize ne mesaj verdi? Halk, aynı zamanda seçime giren rakiplerimize, hükümete, sayın Cumhurbaşkanına hangi mesajları verdi?"

Bizler, şunu anladık. Siz İstanbul olarak bize dediniz ki "İstanbul'da israf dönemi bitti. Temelli kapandı. Tasarruf ve bereket dönemi başladı. İstanbul'da milletin parasının millete verildiği dönem başladı. Partizanlık bitti." Partizanlık yok, liyakat var. Adalet var. Dayanışmacı, halkçı belediyecilik var. Dedi ki seçmen, bu anlayış kazanmaya devam edecek kardeşim.

'BİR KİŞİ EMİR VERMEZ MİLLET EMİR VERİR'

Her İstanbulluya eşit ve adil hizmetin ulaştığı dönem devam edecek. İcracı hizmetleriyle atılım yapılan bizim belediyecilik anlayışımız. Milletimiz dedi ki "Hızını arttır, yola devam et." Hem de onların dediği gibi tam gaz geri değil. Tam yol ileri!

8979909.jpg

İstanbul'un bu akşam verdiği tarihi mesajı nasıl ki bize vermişse hükümet yetkililerine de verdi. Verdiği talimat şu, "İstanbul'a hizmette kardeşim seçilen seçilene saygı gösterecek. Seçilen seçilene zulüm yapamaz, dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz." Ne dediniz? "Kanal yok, kanal yok. İstanbul var!" Kanal bitti, İstanbul yaşayacak.

İstanbul bu akşam demiştir ki, "Sayın Cumhurbaşkanı 18 aydır bir imzayı esirgedin. Sefaköy-Beylikdüzü metro hattını imzala. İstanbul o hizmeti hemen alsın. Engelleme. İşine bak." demiştir. "Bu kentin sağlığını, yeşilini, denizini korumak için yapılacak tesisler için imza at, bekletme." demiştir. İstanbullu daha ne desin. Siz her mesajı verdiniz. Bakacağız, alacaklar mı, almayacaklar mı? Umarım alırlar.

İstanbul mesajını vermiştir. İstanbul bu işi noktalamıştır. Bundan sonrası için artık herkes ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. İşte böyle bir dönem olsun istiyoruz. Vatandaşımızın lehine olsun istiyoruz. Ama millet diyor ki "Ben emir veriyorum, emir!" Bir kişi emir vermez millet emir verir.

8980637.jpg

Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibarıyla bitmiştir. Cumhuriyet ve demokrasi bugün itibarıyla "Tam yol ileri" demiştir. Millet her zaman kazanır demiştir. Bugün millet kazandı, kazandı.

'YARIN SABAH MİS GİBİ BAHAR GÜNÜNE UYANIYORUZ'

Yarın sabah hep birlikte yeni bir yelken açıyoruz. Yarın sabah pırıl pırıl mis gibi bahar gününe uyanıyoruz. İstanbul'un havası mis gibi değil mi? Yarın sabah içinize çekeceksiniz, mis gibi demokrasi kokacak, mis gibi barış kokacak, mis gibi huzur kokacak, mis gibi kardeşlik kokacak, mis gibi insanlık kokacak. Hep birlikte sevinçle, gururla, huzurla, anlayışla dolu, çok güzel bir gün başlayacak yarın.

8979910.jpg

İMAMOĞLU KAZANDIĞI İLÇELERİ AÇIKLADI

Artık Beyoğlu bizimle. Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy, Eyüpsultan, Sancaktepe, Tuzla, Şile, Üsküdar... Şu anda rekabetin devam ettiği ilçelerimiz var. Fatih'te, Gaziosmanpaşa'da, Pendik'te rekabet devam ediyor. Biz il başkanımla beraber karargaha gideceğiz ve sabaha kadar takip edeceğiz. Ama şunu söyleyeyim, biz yarın sabah kim seçilirse seçilsin 39'u da bu kardeşiniz için eşittir eşit.

8980661.jpg

'BİZ SANDIKTAN ÇIKANI EMİR KABUL EDERİZ'

Biz onların yaptığı ayrımcılığı yapmadık, yapmayız. Biz seçilene saygı duyarız. Sandıktan çıkanı emir kabul ederiz. Biz demokrasi aşığıyız. Biz demokrasiye inancı tam Türk gençliğiyiz. Kolları sıvadım, sizden enerjimi aldım. Değil atom karınca biz bu 5 yıllık yolculukta kimse geçemez.

Hepinizi çok seviyorum, kucaklıyorum, kalın sağlıcakla."

Fotoğraf: AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN