İmamoğlu'ndan Seçim Kurulu'nun Gaziosmanpaşa kararına sert tepki: Demokrasi ve mertlik bu değil

İmamoğlu'ndan Seçim Kurulu'nun Gaziosmanpaşa kararına sert tepki: Demokrasi ve mertlik bu değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, seçim süreçlerinde yaşanan tutarsızlıklara tepki göstererek, ilçe seçim sonuçlarına yapılan müdahaleleri eleştirdi. İmamoğlu, Gaziosmanpaşa'da CHP'nin kazanmasının ardından tüm oyların yeniden sayılmasına karar verilmesine ve aynı talebin Ümraniye için reddedilmesine tepki gösterdi.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına yüzde 50'yi aşan bir oy oranıyla yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarına yönelik yaşanan süreçlere tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi. İmamoğlu, özellikle Gaziosmanpaşa ilçesinde CHP'nin kazanmasının ardından tüm oyların yeniden sayılmasına karar verilmesini ve benzer taleplerin diğer ilçelerde farklı şekilde ele alınmasını eleştirdi.

Gaziosmanpaşa'da CHP'nin %40.45 oy oranıyla zafer kazanmasına rağmen, oyların yeniden sayılmasına karar verilmesi ve aynı talebin Ümraniye için reddedilmesi, İmamoğlu'nun sert tepkisine yol açtı. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için yapılan taleplere henüz karar çıkmaması da sürecin belirsizliğini koruyor.

"AK PARTİ KAZANINCA RET CHP KAZANINCA 'TEKRAR SAYALIM'"

İmamoğlu, "İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar," ifadeleriyle yaşananları demokrasi ve adalet açısından eleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) yaşananlara seyirci kalmamaya çağırdı.

"OYLARIN YENİDEN SAYIMI KARARININ BİR BENZERİ BEYKOZ’DA ALINMAK İSTENİYOR"

İmamoğlu, Gaziosmanpaşa gibi bir kararın Beykoz için de alınmak istendiğine dikkat çekti ve YSK’yı uyardı:

“Gaziosmanpaşa’da alınan tüm oyların yeniden sayımı kararının bir benzeri Beykoz’da alınmak isteniyor. Sahada seçim kaybedenlerin masa başında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli. İl Seçim Kurulu ve YSK, ilçe seçim kurullarına yapılan baskılara acilen müdahale etmeli.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN