İmamoğlu’ndan Silivri'de sert mesaj: Korkma, bu son çırpınışlar

İmamoğlu’ndan Silivri'de sert mesaj: Korkma, bu son çırpınışlar

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, fikirlerini barışçıl yollarla ifade edenlerin baskı altına alınmasını eleştirdi. “Korkma” çağrısıyla halkı cesarete ve kararlılığa davet etti.

Yolsuzluk suçlamasıyla iki haftadır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Mesajda, iktidarın hukuku baskı aracı olarak kullandığı savunulurken, vatandaşlara "korkma" çağrısı yapıldı.

İmamoğlu’nun hesabından yayımlanan açıklamada, düşüncelerini barışçıl şekilde ifade eden yurttaşların baskı altına alınmak istenmesine sert tepki gösterildi. Paylaşımda, "Tümüyle yasal bir zeminde fikirlerini beyan edenleri korkutmayı, gözaltına almayı, tutuklamayı kendine hak gören iktidar; miadını tamamlamıştır" ifadeleriyle iktidara yönelik güçlü bir eleştiri dile getirildi.

“BU, KOLTUKLARINI KORUMAYA ÇALIŞAN BİR AVUÇ İNSAN”

Mesajda, mevcut yönetimin artık halkın desteğini yitirdiği ve otoritesini sürdürmek adına özgürlükleri baskılamaya yöneldiği vurgulandı. “Bunlar, çaresiz ve zavallı bir avuç insanın koltuklarını korumak için yaptıkları son çırpınışlardır” ifadeleriyle mevcut duruma dikkat çekildi.

"KORKMA!" VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

İmamoğlu’nun açıklamasında vatandaşlara hitaben yazılmış, umut ve direnç çağrısı içeren satırlar da yer aldı. Özellikle şu ifadeler öne çıktı:

“86 milyon insanımıza, gençlerimize, kadınlara, emekçilere, işsizlere, emeklilere, sanatçılara milletimizle hatırlatıyoruz: Korkma! Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma! Cesaret, kararlılık, asla vazgeçmemek şiarımız olsun! Millet büyüktür!”

YORUMLAR (18)
18 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN