İmamoğlu'ndan Ukrayna'daki Türklere uyarı: Dikkate alın

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı işgal hareketi sonrası başkent Kiev’den ayrılan halk uzun araç kuyrukları oluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın önceki gün ülkedeki Türk vatandaşlarına yönelik yayınladığı uyarı bildirisine atıf yaparak yapılan açıklama ve çağrıların dikkate alınmasını istedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği saldırıların ardından vatandaşlar sirenlerin çaldığı ve patlama seslerinin yükseldiği başkent Kiev’den ayrılmaya başladı. Araçları ile Kiev’den ayrılan halk uzun araç kuyrukları oluşturdu.

kiev.jpg

İMAMOĞLU: VATANDAŞLARIMIZ UYARILARI DİKKATE ALSIN

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ukrayna'da kalan Türk vatandaşlarına Türk Dışişleri Bakanlığı'nın önceki gün yayımladığı uyarılara dikkat etmesini istedi.

İmamoğlu, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve askeri müdahalesi asla kabul edilemez. Ukrayna’da yaşayan vatandaşlarımızın bakanlığımızın yaptığı bu duyuruyu dikkate almaları önemlidir." dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI NE DEMİŞTİ?

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için gerekli destek ve yönlendirmenin sağlanacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna hava sahasının halen kapalı olduğuna işaret edilerek, Türk vatandaşlarına mevcut aşamada evlerinde veya güvenli bir yerde kalmaları ve seyahatten kaçınmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Açıklamada, Ukrayna'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için gerekli destek ve yönlendirmenin sağlanacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığına ulaşmak isteyen Türk vatandaşlarının şu numaraları arayabileceği kaydedildi:

"Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90) 312 292 29 29

Kiev, Çernihiv, Çerkassiy, Himelnitskiy, Harkiv, Ternopil, Sumi, Rivne, Poltava, Lviv, Luhansk, Jitomir, Dnipropetrovsk ve Volin’de yaşayan vatandaşlarımız için Kiev Büyükelçiliği Acil Durum Hatları: +380632114765, +380632557748, +380935394612

Odesa, Mikolayiv, Kirovohrad, Kropivnitskiy, Ivano-Frankivsk, Çernivtsi, Herson, Zaporijya, Ujhorod, Donetsk, Vinnitsa’da yaşayan vatandaşlarımız için Odessa Başkonsolosluğu Acil Durum Hatları: +380937110024, +380937110026"

.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN