İmamoğlu’nun yargılandığı İBB davasında salon sıralaması yenilendi

İmamoğlu’nun yargılandığı İBB davasında salon sıralaması yenilendi

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı İBB Davası'nda duruşma salonuna alınacak kişilerin öncelik sırasını belirledi. Tutuklu sanıklar önce, siyasi parti ve STK temsilcileri en son salona kabul edilecek.

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan “İBB Davası”nda İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma salonuna alınacak kişilere ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Mahkeme, öncelik sırasını belirleyerek duruşma düzenini yeniden duyurdu.

Mahkeme yazısına göre duruşma salonuna öncelikle tutuklu sanıklar alınacak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise en son kabul edilecek. Daha önce de duruşma düzeniyle ilgili bir müzekkere hazırlanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan İBB iddianamesinde, İmamoğlu ile birlikte 105’i tutuklu toplam 402 kişi yer aldı. İddianamede İmamoğlu’nun “örgütün kurucusu ve lideri” olduğu belirtilerek, 142 ayrı suçtan yargılanması ve 828 yıldan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Duruşma öncesi mahkeme, cezaevi yerleşkesinden duruşmaya katılacak kişilerin sırasını şöyle belirledi:

Tutuklu sanıklar

Tutuksuz sanıklar

Sanık müdafileri

Müştekiler

Müşteki vekilleri

Tutuklu sanık yakınları

Basın mensupları

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri

Ayrıca mahkeme, Hüseyin Gün, Erdal Celal Aksoy ve Baki Aydöner’in SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmaları için de müzekkere gönderdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN