İmamoğlu’na ikinci diploma iptali

İmamoğlu’na ikinci diploma iptali

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yüksek lisans diplomasını geçersiz saydı. Gerekçe olarak lisans mezuniyetinin usule uygun olmaması ve kayıt şartlarında eksiklik gösterildi. Karar, İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması sürecinde alındı.

Tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yüksek lisans diploması, İstanbul Üniversitesi tarafından iptal edildi. Kararın gerekçesi olarak, İmamoğlu’nun lisans mezuniyetinin geçersiz sayılması ve yüksek lisans kaydında usule aykırılıklar bulunması gösterildi.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu, 24 Temmuz tarihli toplantısında, İmamoğlu’nun İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı’na kaydının geçersiz olduğuna hükmetti. Kararda, öğrencilik statüsüne girişte gerekli şartların sağlanmadığı ve lisans diplomasının yok hükmünde sayıldığı belirtildi.

AKSİS VE YÖKSİS SİSTEMLERİNDEN SİLİNDİ

Yönetim Kurulu, İmamoğlu’nun mezuniyet kaydının hem Akademik Kayıt Sistemi (AKSİS) hem de Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden silinmesine karar verdi. Ayrıca, yüksek lisans tezinin YÖK Ulusal Tez Merkezi’nden kaldırılması da karara bağlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının sahte olduğu iddiaları yönündeki ihbarlar ve YÖK raporu doğrultusunda, “resmi belgede sahtecilik” suçundan soruşturma başlattı.

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu hakkında 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 11 Eylül 2025 tarihinde yapılacak.

LİSANS DİPLOMASI DAHA ÖNCE İPTAL EDİLMİŞTİ

İstanbul Üniversitesi, 18 Mart 2025 tarihinde aldığı kararla Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasını “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle geri almıştı. Bu kararın ardından 6 Mayıs’ta diploma bilgileri üniversite veri tabanından silinmişti.

YORUMLAR (11)
11 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN