İnat etti sökmedi 9 aydır daldan tek tek topluyor! Yazın 5 liradan sattığı ürünler şimdi 3 katı fiyata satılıyor

İnat etti sökmedi 9 aydır daldan tek tek  topluyor! Yazın 5 liradan sattığı ürünler şimdi 3 katı fiyata satılıyor

Amasya'da yaşayan bir çiftçi serasındaki direklerin altında yetiştirmeye başladı üründen büyük kazanç sağladı. Yaz boyunca sattığı o ürünleri havalar soğudu diye sökmeyen çiftçi şimdi 3 katı fiyatına satıyor.

Amasya'nın Aksalar köyüne bağlı Çay Mahallesi'ndeki 9 dekarlık serasına ektiği ürünlerle ailesini geçindiren Mehmet Çilli, yaz boyunca ailesiyle birlikte domates yetiştirdi. Direklerin altında boş kalan alanlara patlıcan diken Çilli, yaz boyunca domates ve patlıcan yetiştiriciliği yaptı. Yazın 5 liradan sattığı patlıcanları inat edip sökmedi şimdi kilosunu 17 liradan satıyor.

YAZIN 5 KIŞIN 17 LİRA

Yaz aylarının tamamlanması ile birlikte ömrünü dolduran domates bitkilerini tek tek söken çiftçi Çilli, kilosunu 5 liradan sattığı patlıcanların ise havaların soğuması ile birlikte 3 katı fiyatına satmaya başladı. Hava şartlarının etkisiyle birlikte ürün vermeye devam eden patlıcanları sökmeme kararı alan Çilli, tam isabetli bir karar verdi. Patlıcanları şimdilerde dalında kilosu 17 liradan satan Mehmet Çilli, Türkiye'nin dört bir yanına patlıcan gönderiyor. Patlıcanlar pazar tezgahlarında ise 35 TL'den satılıyor.

patlican-fiyati.jpg

9 AYDIR TOPLUYOR

Yılbaşına kadar patlıcanları elini sürmeyi düşünmeyen çiftçi Mehmet Çilli, fiyatların daha da artacağını söyledi. 76 yaşındaki çiftçi “Tel altlarına patlıcan dikmiştik. Burada 9 aydır patlıcan topluyoruz. Kimse tahmin etmezdi. Havanın çok soğuk olmaması etkili oldu. Allah bereket versin. İyi para kazandık” sözlerini dile getirdi.

patlican.jpg

ANTALYA'DAN BİLE BU KADAR İYİSİ ÇIKMAZ

Patlıcanların oldukça lezzetli olduğunu vurgulayan Çilli, bu lezzetin Antalya'da bile bulunmadığına değindi. Tamamen doğal bir şekilde patlıcan yetiştirdiğinin altını çizen 76 yaşındaki çiftçi, serada yetişen patlıcanların çok nazik ve kaliteli olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN