İnce sessizliğini bozdu: Gelin ittifak kuralım

İnce sessizliğini bozdu: Gelin ittifak kuralım

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında partisinin yerel seçimlerdeki yol haritasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Muhalefete ittifak çağrısı yapan İnce, "Gelin ittifak kuralım. Gelin Türkiye'nin önünü açalım" dedi.

Seçimden bu yana açıklama yapmamayı tercih eden Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, 3 ay sonra Ankara'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine iktidara yönelik eleştirilerle başlayan İnce, Mayıs ayında yapılan seçimlere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

MUHALEFETE İTTİFAK ÇAĞRISI

Muhalefet partilerine seslenen ve üyelik üzerinden ittifak çağrısı yapan Muharrem İnce, "Gelin ittifak kuralım. Bir genel başkanın herkese milletvekilliği dağıttığı değil, üyelerin söz sahibi olduğu bir ittifak kuralım. Tüzükle yapalım bunu. Bunu yaparsak 400 bin dolara vatandaşlık sattırmayız. Otoriterleşen tek adam rejminden kurtulmanın yolu önce partilerde demokrasidir" ifadelerini kullandı.

7632972.jpg

CHP, İYİ Parti, Millet İttifakı, Zafer Partisi ve dışarıda kalanlara seslenen İnce şunları kaydetti: "Gelin üyelerin söz sahibi olduğu, genel başkanların diktatör olmadığı bir ittifak kuralım. Gelin Türkiye'nin önünü açalım"

YEREL SEÇİMLERDEKİ 2 ADAYINI AÇIKLADI

Muharrrem İnce, yaklaşık 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde partisinin iki belediye başkan adayını da açıkladı. İnce, Mahir Bakan'ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Ali Çetinkaya'nın ise Nazlli Belediye Başkanı adayı olduğunu duyurdu.

7632974.jpg

Ardından gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan İnce, 81 ilde kendi adaylarını gösterip göstermeyeceklerine ilişkin, "Gönül 81 ilde de seçime girmek ister ama o kadar yapımız olur mu, onu henüz bilmiyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN