İnceltiyor diyerek 2 bin TL’yi cebe indiriyorlar! Uzmanlar “uzak durun” diyerek uyardı! Şikayetler arttıkça artıyor...

İnceltiyor diyerek 2 bin TL’yi cebe indiriyorlar! Uzmanlar “uzak durun” diyerek uyardı! Şikayetler arttıkça artıyor...

Tiktok'ta viral olan o video herkesi yavaş yavaş ölüme sürüklüyor. 80 milyondan fazla izlenen inceltici şişeyle yağları eriteyim derken sağlığımızı eritmeyin. 2.000 TL'ye satılıyor zayıflattığı söyleniyor. Herkes hastanelik olunca uzmanlardan uyarılarda peş peşe geldi. İşte 2000 TL'lik dolandırıcılık…

Son yıllarda zayıflık moda haline dönüşürken birçok farklı yöntem de piyasada türüyor. İnsanlar en hızlı verim ile en fazla sonuç alabileceği yöntemleri tercih ederken dolandırıcılarda bu durumu fırsata çeviriyor. Birçok farklı firma piyasada zayıflama ürünü adı altında satış gerçekleştirirken son günlerde sosyal medyada viral olan “ inceltici şişe” satışları da bir anda patladı. “Lemon Bottle” (Limon Şişesi) adıyla satışa çıkarılan ürünün hem vücuda hem yüze uygulandığı belirtilirken insanları zayıflattığı öne sürülüyor. Uzmanlar herkesi tek tek uyardı. İşte 2000 TL'lik dolandırıcılık…

GIDINIZ YOK OLUYOR

Güney Kore merkezli “Sid Medicos” adlı bir şirket tarafından üretilen ve inceltici olduğu söylenen o ürün herkesi hastanelik ediyor. Doğal içeriklere sahip olduğu söylenen ürünün piyasada 2000 TL'ye satıldığı görülürken çene altındaki yağları parçalayarak gıdıyı birkaç seansta düzleştirdiği öne sürülüyor. Pastırma üzerinde yapılan deneyle Tiktok'ta viral haline dönüşen ve 81,5 milyon kez izlenen ürün şikayet üzerine şikayet alınca tıp dünyası da duruma sessiz kalmadı. Uzmanlar tıbbi sertifikası olmayan ürünlerden uzak durun diyerek herkesi tek tek uyardı.

lemon-bottle.jpg

PASTIRMA MISIN İNSAN MI?

Tiktok'ta yayınlanan video sonrasında herkesin kapısını çaldı inceltici şişeler hakkında uzmanlardan uyarılarda peş peşe geldi. Yağları parçalayarak erittiğim iddia edilen ürünün pastırma üzerindeki deneyi herkesin ilgisini çektim. Uzmanlar sağlıklı olduğuna dair hiçbir tıbbi sertifikası bulunmayan ürünün kullanılmaması gerektiğini belirtiyor. İnsanların bu ürüne bu kadar ilgi göstermesine şaşırtıcı bir durum olduğunu belirten uzmanlar insan vücudunun pastırma olmadığını belirterek birkaç seansta yağ çözülme işleminin görülmeyeceğini söyledi. Obezite için alternatif bir ürün olarak kullanılan inceltici şişenin kozmetik ürün olarak sınıflandırıldığı belirtildi.

zayiflamak-1.jpg

ŞİKAYETLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR

Lemon Bottle adlı sıvıyı kullanan tüketiciler şimdi şikayet üstüne şikayet yağdırıyor. İngiltere’deki “Save Face” adlı kuruluşun temsilcisi limon şişeleri hakkında bu yıl 90 şikayet kaydedildiğini belirterek bunların 50 tanesinin son 3 ayda yapıldığını söyledi. Ürünü kullanan kişilerde morluk, şişlik, enfeksiyon, iltihap ve nekroz (dokulardaki hücrelerin ölümü) şikayetlerini görüldüğü kayda geçti. Bazı kullanıcılar ise üründen hiçbir şekilde sonuç alamadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN