İngiltere'den vize alamayan Bursa Kadın Basketbol takımıyla ilgili açıklama: Hızlı başvuru yapılmadı

İngiltere'den vize alamayan Bursa Kadın Basketbol takımıyla ilgili açıklama: Hızlı başvuru yapılmadı

Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, London Lions Women ile olan karşılaşmasına İngiltere'ye vize alamadığı için 5 kişi çıkmak zorunda kalmıştı. Vize skandalıyla ilgili İngiltere Büyükelçiliği açıklama yaptı. Açıklamada takımın hızlı başvuru yapmadığı belirtildi.

Türk vatandaşlarının uzun süredir yaşadığı vize sorunu devam ediyor. Son olarak Bursa Uludağ Basketbol Kulübü, dün akşam oynanan FIBA Kadınlar EuroCup Play-Off birinci tur ikinci maçına vize alamadıkları için sadece 5 kişiyle çıkmıştı.

"15 GÜNDE CEVAPLANAN BAŞVURUYU YAPTILAR"

VOA Türkçe’de yer alan habere göre; İngiltere Büyükelçiliği yetkilileri, kulübün maça sekiz gün kala başvuru yaptığını, hızlı vize başvuru sisteminden değil, 15 günde cevaplanan “standart başvuru” hizmetinden faydalanmak istediğini söyledi. Yetkililer vize başvurularına 15 günlük standart hizmet süresi içinde cevap verildiğini doğrularken, daha hızlı sonuç alabilmek için “Öncelikli ve Süper Öncelikli Vize” hizmeti olduğunu, ancak Bursa Uludağ Kulübü’nün bunun için girişimde bulunmadığı kaydetti.

Belirli bir ücret karşılığında yapılan “öncelikli vize” hizmetinde beş gün, “süper öncelikli vize” hizmetinde ise başvuruya bir gün içinde cevap verildiğini belirten yetkililer, Bursa Uludağ’ın Vize Başvuru Merkezi’ne (VAC) biyometrik verileri standart hizmetten faydalanacak şekilde sunduğunu ve başvurunun yapıldığı o gün, değerlendirme sürecinin başladığını belirtti.

"RESMİ BAŞVURUYU 13 ARALIK'TA YAPTIK"

Maçtan sonra açıklama yapan Bursa Uludağ Basketbol Kulübü Başkanı Berk Aladağ, rakip London Lions’un Aralık ayı içerisinde kendilerine davet gönderdiğini ve resmi başvuruyu 13 Aralık’ta yaptıklarını söyledi.

Vize başvurularının 15 iş günü öncesinde yapılmasını isteyen İngiltere’ye bunun mümkün olmayacağının iletildiğini Türk basınına anlatan Aladağ, “Araya konsolosluk ve diğer yetkililer girdi. Noel bayramından kaynaklı yoğunluk olduğunu ve vizelerin yetişmeyeceğini aktardılar. Bu durumu FIBA yetkililerine aktardık ve maçı erteleme talebinde bulunduk. Onlar da sahaya çıkmazsak ceza yiyeceğimizi bize iletti. Sadece beş oyuncumuzu gönderebildik. Türkiye'nin itibarı ve bizim için de kötü bir durum olduğunu aktarmamıza rağmen kabul görmedi” diye konuştu.

“Sahaya çıkmazsak 40 bin avro para cezası ve ömür boyu organizasyondan men edilme durumu vardı” diyen Aladağ, “Oyuncumuz Eda Şahin iki haftadır sakat. Buna rağmen gitti ve sahaya çıktı. Pota altında bekleyerek maçı tamamladı. 40 dakika boyunca beş oyuncuyla mücadele etmek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN