İptal edilen KPSS ile ilgili YÖK'ten açıklama

İptal edilen KPSS ile ilgili YÖK'ten açıklama

Soruların çalındığına yönelik iddiaların ardından iptal edilen KPSS ile ilgili YÖK Başkanı Erol Özvar, açıklama yaptı. Özvar, "Ön incelemeyi başlattık ve neticelendirdik. Bugün, genel kurulda bu KPSS inceleme raporu değerlendirilecek ve neticesi hakkında gerekli işlemler tesis edilecek" dedi.

Bir yayınevinin kitapçığındaki sorularla KPSS!deki soruların benzerlik göstermesinin ardından soruların çalındığı iddia edildi. KPSS soruşturmasıyla ilgili YÖK Başkanı Erol Özvar'dan açıklama geldi.

Özvar, "Ön incelemeyi başlattık ve neticelendirdik. Bugün, genel kurulda bu KPSS inceleme raporu değerlendirilecek ve neticesi hakkında gerekli işlemler tesis edilecek. Sonuçlandığı ifade etmem mümkün şu anda" dedi.

NE OLMUŞTU?

KPSS Lisans 2022'de sorulan soruların bir yayınevinin soru bankalarında yer aldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmış ve yerine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavın iptal edildiğini duyurmuştu.

Prof. Dr. Ersoy, "Böyle bir tablonun hem kurumumuzun çalışma ilkeleri hem hukuk hem de kamuoyu vicdanı bakımından kabulü asla mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı hemen harekete geçerek inceleme başlatmıştır. Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022'de yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos 2022 tarihinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN