İslam Memiş'ten şok eden açıklama: Dolar o tarihte 45 TL'yi görecek...

İslam Memiş'ten şok eden açıklama: Dolar o tarihte 45 TL'yi görecek...

Ünlü ekonomi analisti İslam Memiş, dolar kurunun 2024 yılında 45 TL'ye ulaşacağına dair tarih verdi. Memiş'in ekonomik tahminlerinin detaylarına göz atalım...

Finans ve ekonomi analiz uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada, 2024 Ocak ayında dolar kurunun 32-33 TL seviyelerini göreceğini ve yıl içerisinde 45 TL'ye ulaşacağını belirtti. Memiş'e göre yıllık ortalama dolar maliyetleri de 36-37 TL seviyelerinde olacak.

KUR KORUMALI MEVDUAT HESAPLARI KALDIRILIYOR

Memiş, ekonomik önlemler kapsamında kur korumalı mevduat hesaplarının kademeli olarak kaldırılacağını ifade etti. Yatırımcıları bu konuda sakinleştiren Memiş, bu hesaplardan çıkan paraların yüksek faizle değerlendirileceğini ve faiz hassasiyeti olmayan yatırımcılar için ciddi kazançların söz konusu olacağını belirtti.

2-001.jpg

REZERVLERDE SIKINTI YOK

Memiş, Türkiye'nin rezerv konusunda sıkıntı yaşamayacağını öngördü. Alınan tedbirler, cari açığın azalması ve Ortadoğu’dan beklenen kredi akışlarının rezervlere pozitif etkisi olacağını söyledi. Ayrıca Dünya Bankası'ndan 18 milyar dolarlık bir kaynağın da geleceğini belirtti.

2024 BORSA İÇİN RALLİ YILI OLABİLİR

İslam Memiş, 2024 yılının borsa yatırımcıları için oldukça kazançlı geçeceğini öngördü. Memiş'e göre, borsada ciddi ralliler bekleniyor. Aynı zamanda Merkez Bankası'nın faiz artırımlarının da devam edeceği ve 2024 faiz seviyelerinin yüksek olacağını tahmin ediyor.

Bu tahminler ışığında, yatırımcıların ekonomik gelişmeleri yakından takip etmeleri ve stratejilerini bu yönde şekillendirmeleri önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN