İslam Memiş'ten yatırımcılara önemli uyarı! 2500 TL olacak diyerek açıkladı... Gram altın fırlayacak

İslam Memiş'ten yatırımcılara önemli uyarı! 2500 TL olacak diyerek açıkladı... Gram altın fırlayacak

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu! Altının gidişatından söz eden uzman isim 2500 TL olacak diyerek açıkladı… Özellikle de açıklanan son kararlar sonrasında altının fırlayacağından söz etti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz günlerde FED faiz kararı ve Merkez Bankası’nın faizi artırmasının ardından yatırımcıların gözleri altının durumuna dikildi. FED’in faiz oranlarını sabit tutması Merkez Bankası’nın ise faiz artırımına gitmedi ons altın 1911 dolara kadar geriledi. Yaz boyunca neredeyse sabit seyreden altın fiyatlarında ise değişimler gözlemlendi. Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş ise altına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ALTIN FİYATLARI O SEVİYEYE KADAR ÇIKACAK

İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelirken son kararlar sonrasında yeni değerlendirmeler yaptı. Memiş, altın piyasasındaki yeni fiyatları ve beklentileri şu sözlerle açıkladı:

altin2.jpg

“Altın fiyatları bu hafta dar bant aralığında işlemler gerçekleştirdi. Fed faiz kararı sonrası 1913 dolar seviyesine kadar gerileyen ons altın, şu anda 1925 dolar seviyesinde. Ons altın için 1910 dolar güçlü bir destek seviyesi ancak toparlanma gelebilir. Kısa vade için ons altın fiyatında 1910-1950 dolar direncini takip edeceğim. Orta ve uzun vade için ise 2000 dolar seviyesinin üzerindeki rakamlar mümkün gözüküyor.”

altin-kapak.jpg

BU FIRSATI DEĞERLENDİRİN DİYEREK AÇIKLADI

Memiş, “Ben şu anki kısa vadeli baskılanmanın altın fiyatları için bir alım fırsatı sunduğunu düşünüyorum. Gram altın için kısa vadede 1700-1720 bant aralığını takip etmeye devam ediyorum. Ama Ekim ayı itibariyle gram altın fiyatı için yukarı yönlü hareketler başlayabilir” dedi.

altin.jpg

Ayrıca altının önümüzdeki sene için hangi seviyelere gelebileceğini ifade eden uzman isim, “Gram altın 2023 yılını 1800-1880 TL aralığında tamamlayabilir. 2024 yılında gram altın için beklediğim seviye 2500 TL seviyesi. Ben bu yatay sürecin özellikle altın yatırımcısına iyi fırsatlar sunduğunu düşünüyorum. Gram altın fiyatında resmi kur ile çarşı piyasası arasında 40 TL'lik bir makas aralığı var. Resmi kur tarafına aldanıp alım yapmayanlar, fiyat düşük diyenler serbest piyasalarda 1710 TL seviyesinin altında bir gram altın yok. Farklılığı muhakkak göz önünde bulundurmalılar” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN