İstanbul- Ankara arasında seyahat edenlere müjde! 7 saatlik çile sona eriyor: Hızlı Trenle artık bu kadar sürede gidilecek

İstanbul- Ankara arasında seyahat edenlere müjde! 7 saatlik çile sona eriyor: Hızlı Trenle artık bu kadar sürede gidilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu müjdeli haberi verdi. İstanbul - Ankara arasında sık sık seyahat edenler dikkat. 7 saatlik yol çilesi sonunda bitiyor. Bakan Karaismailoğlu, seçim sonrasını işarete ederek projeyi duyurdu. Ankara İstanbul arasında çalışacak Süper Hızlı Tren istasyonu artık devreye giriyor. İki kentin arası 89 dakikaya inecek. İşte Ankara - İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı detayları...

İstanbul- Ankara arasında seyahat edenlere müjde! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara İstanbul arasında çalışacak Süper Hızlı Tren detaylarını paylaştı. 7 saatlik yol çilesi 89 dakikaya kadar düşecek. Detaylar tek tek paylaşıldı. Seçimden sonra start verilecek!

hjjhjhjh-8.jpg

İSTANBUL - ANKARA ARASINDA SEYAHAT EDENLER DİKKAT!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son açıklamasında hem Ankaralılara hem de İstanbullulara müjdeyi verdi. Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı projesini seçim sonrasında başlatacaklarını belirterek, "Tren saatte 350 kilometre hıza ulaşacak. Ankara-İstanbul arasında yapılacak süper hızlı tren hattı ile seyahat süresi 89 dakika sürecek" duyurusunda bulundu.

ghghghgh-46.jpg

Demiryolları çalışmalarına tam gaz devam edileceğini ifade eden Karaismailoğlu, "Demiryolları hayatımızın bir parçası. Bizim hedefimiz de onu geliştirmek, hızlı tren konforunu bütün Türkiye'ye yaymak ve demiryollarında Türkiye'ye yeni çağ atlatmaktır" ifadelerini kullandı.

89 DAKİKAYA KADAR DÜŞECEK

Açıklamalarına devam Karaismailoğlu, süper hızlı tren hattının Ankara - Nallıhan ve Sakarya güzergahında inşa edileceğini belirtti. Uzunluğu 344 kilometre olacağını ifade eden Karaismailoğlu, "Fizibilitelerini yaptık, projeleri hazırladık. Süper hızlı tren hattının uzunluğu 344 kilometre olacak. Proje kapsamında, 14 kilometre uzunluğunda 19 adet viyadük, 120 kilometre uzunluğunda 52 adet tünel yapacağız." dedi.

hghghghghg-9.jpg

Sözlerine devam Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Tren saatte 350 kilometre hıza ulaşacak. Ankara-İstanbul arasında yapılacak süper hızlı tren hattı ile seyahat süresi 89 dakika yani 1,5 saat sürecek. Seçim sonrasında projemizi başlatacağız. Mevcut hızlı tren hattımızı da kullanmaya devam edeceğiz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN