İstanbul, Ankara, Bolu hazırlıklarınızı yapın! Bu gece Balkanlar’da giriş yapacak: Beklenen final sonunda geldi

İstanbul, Ankara, Bolu hazırlıklarınızı yapın! Bu gece Balkanlar’da giriş yapacak: Beklenen final sonunda geldi

Meteorolojik kaynaklar başta İstanbul, Ankara, Bolu olmak üzere birçok ile kar ve karla karışık yağmur uyarısı yaptı. Bu gece Balkanlar’dan soğuk cephe ülkemize giriş yapacak. Şimdiden tedbirlerinizi alın. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Ülke genelinde beklenen yağışlar gerçekleşmezken mart ayının ortalarında meteorolojik kaynaklar tarafından kar ve karla karışık yağmur uyarısı yapıldı. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yerini sonunda yağışa bırakacak gibi görünüyor. Özellikle İstanbul ve Ankara, bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yağışlar beklendiği bilgisi paylaşılırken özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının fazla olacağı öğrenildi.

1-014.jpg

BU GECE GİRİŞ YAPIYOR

“Meteoroloji Bey” isimli sosyal medya hesabı hava dürümüne ilişkin yeni ve güncel bilgileri paylaşmaya devam ediyor. Son olarak 20 Mart Çarşamba hava durumunu paylaşan meteorolojik kaynak Türkiye’ye bu gece Balkanlar üzerinden “Soğuk Cephe”nin giriş yapacağını belirtti. Söz konusu sayfada şu bilgilere yer verildi:

“Bu gece Balkanlar üzerinden Soğuk Cephe geliyor!

Salı akşam Trakya'da yağmur var Çarşamba hafifleyecek ve zamanla kesilecek.

Çarşamba günü Trakya-Marmara tamamı-Batı Karadeniz-Ege genelinde hava soğuyacak

Kaz dağları-Kartepe-Uludağ kar yağacak, çarşamba akşam Bolu Dağı ve Abant'ta kar yağışı başlıyor.”

3.jpg

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKATİ ÇEKTİ

Yapılan paylaşımda çarşamba gününe dikkat çekilirken, “Çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere Marmara geneli-Batı Karadeniz-Kuzey ve İç Ege-İç Anadolu batısı yağış alacak. Bu yağışlar: akşam Bolu-Karabük-Kastamonu çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde kar şeklinde” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, İç Ege'de Kütahya-Afyon çevrelerinde Çarşamba akşam önce karla karışık yağmur ve soğumanın artmasıyla yükseklerin ardından şehir merkezlerinde kar yağışı beklendiği bilgisi paylaşıldı.

4.jpg

ANKARA’DA GEÇ SAATLERDE KAR BEKLENİYOR

Ankara’ya ilişkin ayrıca paylaşımda bulunan sayfada şu ifadelere yer verildi:

“Ankara'da yağışın kar şeklini alması gece geç saatleri bulur.

Akdeniz'de ve Güneydoğu Anadolu'da konverjans sahası var alçak basınç sistemine bağlı bölgenin büyük bölümü yağış alacak, yer yer kararsız koşullara neden oluyor, konveksiyonun da arttığı bölgelerde konvektif faaliyet gösterecek.

Küçük Uyarı: Antalya doğusu Serik-Side-Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Mersin'de Tarsus-Erdemli'de ve Adana-Hatay ile Güneydoğuda Şanlıurfa-Siirt-Diyarbakır çevrelerinde yerel gök gürültülü sağanak yağmur ile lokal küçük taneli dolu ve yıldırım riski var.

Doğu Anadolu doğusu ve güneyinde yağış bekleniyor bu yağışlar yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde ise kar yağışı şeklinde.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN