İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşayanlar dikkat! Cuma günü için duyuru yapıldı: Felaket kapıda

İstanbul, Ankara, İzmir'de yaşayanlar dikkat! Cuma günü için duyuru yapıldı: Felaket kapıda

Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumunu paylaştı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlar dikkat! Sağanak yağışlar geri geliyor. Tüm yurtta gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Cuma günü sakın dışarı çıkmayın! Hangi illerde sağanak yağış olacağı duyuruldu. Felaket kapıda, sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu raporu...

Haziran ayı ile birlikte hava sıcaklıkları 3-4 derece birden yükseldi. Ancak hava sıcaklıklarının artasına rağmen yağışlar tüm yurtta etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanlar dikkat! Cuma günü için kırmızı kodlu yağış uyarısı yapıldı. Peki hava durumu bugün nasıl? Hangi illerde yağış bekleniyor? Felaket kapıda, o günlerde sakın şemsiyesiz dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

dffddf-62.jpg

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

Hava sıcaklığı iç ve Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

UZMAN İSİM UYARDI: YAZ GEÇ GELECEK VE GEÇ GİDECEK

Yağışların devam edeceğini ve yazın geç gelip geç gideceğini belirten Meteoroloji Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, "İstatistiklere göre bir yılın mayıs ve haziran ayları mevsim normallerinin altında geçiyorsa, bir sonraki kış genelde çok yağışlı ve soğuk geçiyor. Ama bu yıl farklı bir durum daha var, El Nino olayı gerçekleşiyor. Bu aslında ortalama sıcaklığı yükselten bir olay. El Nino, Temmuz ayıyla birlikte kendini gösterecek ve Ağustos ayından itibaren sıcaklığı hissetmeye başlayacağız. Özellikle de Eylül ayı çok sıcak geçebilir, hatta son yılların en sıcak Eylül ayı olabilir. Bu sene Yaz geç gelecek ve geç gidecek." çağrısında bulundu.

fggfgf-82.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

9 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

10 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

11 HAZİRAN 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

12 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

13 HAZİRAN 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN