İstanbul barajlarında düşüş sürüyor

İstanbul barajlarında düşüş sürüyor

İstanbul’da barajlardaki su seviyesi hızla azalmaya devam ediyor. Yağışların yetersiz kalmasıyla birlikte baraj doluluk oranları son aylarda ciddi düşüş gösterdi. İSKİ’nin güncel verilerine göre, megakentte ortalama doluluk oranı yüzde 22.24 seviyesine geriledi.

İstanbul’un su kaynakları alarm veriyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, barajlardaki doluluk oranı yaz aylarından bu yana ciddi oranda geriledi.

30 Haziran’da yüzde 66.23 olan ortalama doluluk oranı, 5 Kasım itibarıyla yüzde 22.24’e düştü. En yüksek doluluk yüzde 52.34 ile Elmalı Barajı’nda ölçülürken, Kazandere Barajı yalnızca yüzde 1.9 doluluk oranıyla kritik seviyeye indi.

Kentteki baraj doluluk oranları şöyle:

  • Alibey Barajı yüzde 11.12
  • Büyükçekmece Barajı yüzde 25.72
  • Darlık Barajı yüzde 33.37
  • Elmalı Barajı yüzde 52.34
  • Istrancalar Barajı yüzde 19.34
  • Kazandere Barajı yüzde 1.9
  • Pabuçdere Barajı yüzde 4.86
  • Sazlıdere Barajı yüzde 22.91
  • Terkos Barajı yüzde 24.79
  • Ömerli Barajı yüzde 18.13

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN