İstanbul, Çanakkale, Muğla, İzmir, Antalya üzerinden bu gece giriş yapacak! Onu yerde bir sürpriz karşılayacak: Hazır olun

İstanbul, Çanakkale, Muğla, İzmir, Antalya üzerinden bu gece giriş yapacak! Onu yerde bir sürpriz karşılayacak: Hazır olun

Meteorolojik kaynaklardan gelen son bilgiye göre yeni bir soğuk hava dalgası İstanbul, Çanakkale, Muğla, İzmir, Antalya üzerinden bu gece giriş yapacak! Yurdun birçok bölgesini etkileyecek bu durumla ilgili hazır olun uyarısı yapılırken, bölgeler üzerindeki etkilerinin detayları da verildi. İşte o detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Şubat ayını mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla kapatan Türkiye için yeni bir uyarı geldi. Meteoroloji Bey isimli X hesabından yapılan yeni paylaşımda, Türkiye’ye bu gece yarısı giriş yapacak soğuk havanın haberi verildi.

Söz konusu paylaşıma göre, Ege Denizi üzerinden yaklaşan soğuk cephe yer seviyesindeki sıcak havayla karşılaşarak dengesizlik yaratacak ve konverjans sahası oluşacak.

3.png

YAĞMUR VE DOLU YAĞIŞINI BERABERİNDE GETİRİYOR

Söz konusu soğuk hava dalgasının etkisi ile birlikte Kuzey ve Kıyı Ege ile Güney Ege’de (Çanakkale, Balıkesir’in batısı, İzmir, Aydın, Muğla) ve Antalya ile batısında özellikle kıyı kesimlerde daha fazla olacak şekilde yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Lokal küçük taneli dolu, şimşek/yıldırım olaylarının gerçekleşmesi de muhtemel.

1.png

Trakya, İstanbul, Güney Marmara ve yer yer İç Ege kesimlerinde de yağmur bekleniyor.

O BÖLGELERE ETKİSİNİ CUMARTESİ AKŞAMI GÖSTERECEK

Bu gece yarısı yurda giriş yapacak soğuk havanın Eskişehir, Bolu ve Karabük’e Cumartesi akşamı giriş yaparak yer yer yağmur etkisi gösterecek.

2.png

Aynı şekilde Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın batısı da Cumartesi akşamı hafif yağış alabilecek bölgelerden.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN