İstanbul değil tüm Marmara tehlikede! Prof. Dr. Gökçeoğlu açıkladı: Eli kulağında bekliyoruz...

İstanbul değil tüm Marmara tehlikede! Prof. Dr. Gökçeoğlu açıkladı: Eli kulağında bekliyoruz...

İstanbul'da beklenen büyük deprem hakkında çarpıcı gerçeği Prof. Dr. Gökçeoğlu açıkladı. Sadece bir bölgede değil tüm Marmara'da tehlikenin sürdüğü paylaşıldı. Büyük bir yıkımın beklendiği depremin eli kulağında olduğunu paylaştı. İşte tüm detaylar...

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de, her an herhangi bir bölgesinde deprem meydana gelebiliyor. Son zamanlarda sık sık sarsılan Marmara bölgesi için korkutan uyarı geldi. Uzman isim depremin eli kulağında olduğunu söyledi.

İKİ SEGMENTTEN OLUŞUYOR

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Marmara depremi hakkında AA muhabirine konuştu. Tek sorunun deprem olmadığını belirten uzman isim 'Tsunami' uyarısında da bulundu. Karlıova'dan, Soros Körfezi'ne kadar yayılan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda (KAF) birçok segment olduğuna dikkat çekti. Kırılmayan iki segmentten birisinin Marmara Denizi diğerini ise Bingöl - Erzincan arasında bulunan Yedisu segmenti olduğunu açıkladı.

olumlu-jeolojik-gercekler-570-2.jpg

ELİ KULAĞINDA

Gökçeoğlu, belirttiği iki bölgede deprem beklentisinin olduğunu söyledi. Marmara Denizin'de beklenen depremin daha erken olma ihtimalini işaret ederek, 1999 depreminden 3 ay sonra Düzce depremi olduğunu belirtti.

Geçmiş yıllarda yaşanan depremleri örnek gösteren Gökçeoğlu, 1912 depremi ve 1999 yılında yaşanan depremi işaret ederek, "1912 ile 1999 depremleri arasındaki bölge şu anda depreme hazır biçimde bekliyor. Halk arasındaki deyimle artık eli kulağında bekliyoruz. Kimilerine göre bu iki parçada kırılır 7'yi bulmaz, kimilerine göre tek parçada kırılır 7,4'e ulaşır." ifadelerini paylaştı.

thumbs-b-c-39a63e39a0a70c1fbf86b4b034ea8bf6.jpg

MARMARA GENELİNDE CİDDİ RİSK

Deprem şiddetinin fark etmeyeceğini söyleyen Gökçeoğlu, 6,9 büyüklüğünde ya da 7,2 büyüklüğünde olsa da İstanbul'u, Yalova'yı, Bursa'yı, Kocaeli'yi, Bandırma'yı ve Tekirdağ'ı ciddi bir şekilde etkileyebileceğini vurguladı. Genelde İstanbul üzerine konuşulan depremde bölgenin tamamında ciddi bir risk olduğundan bahsetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN