İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun... Bir anda bastıracak: Meteoroloji yoğun kar ve sağanak için uyardı

İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun... Bir anda bastıracak: Meteoroloji yoğun kar ve sağanak için uyardı

Meteoroloji'den yoğun kar ve sağanak yağışlar için uyarı geldi. Mart ayında mevsim normallerine yaklaşan hava sıcaklıklarıyla beraber, bir anda bastıracağı işaret edildi. Ülke genelinde yapılan değerlendirmeleri kısa süre önce paylaştı. İşte hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Mart 2024 hava tahmin raporunu paylaştı. Hava durumu değerlendirmesine göre, yoğun kar yağışı ve sağan yağışlar bekleniyor. Bir anda bastıracak hava olaylarının getirdiği olumsuzluklara karşı tedbirinizi alın.

7 MART HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son yapılan hava durumu değerlendirmesi dikkat çekti. 7 Mart 2024 tarihinde yoğun kar yağışı ve sağanak yağış için uyardı. Ülke genelinde gökyüzü parçalı bulutlu veya çok bulutlu olurken, Marmara (Bilecik dışında) Kıyı Ege, Karadeniz (Düzce ve Bolu dışında) Doğu Anadolu (Malatya ve Elazığ dışında) Güney Doğu Anadolu'nun doğu kesimleri, Sivas çevreleri, Adana ve Osmaniye'nin güneyi ile Hatay'ın batı kesimlerinde yağış bekleniyor.

meteoroloji-den-gok-gurultulu-saganak-ve-kar-yagisi-uyarisi.png

KAR VE ÇIĞ UYARISI

Hava durumu tahminlerine göre, çoğunlukla yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuna çığ tehlikesine karşı uyarılar geldi.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGARLAR

Meteoroloji'den gelen sıcaklık değerlendirmesinde kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 4 - 6 derece düşüş bekleniyor. Diğer bölgelerde ise bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarlar ise kuzey ve batı, Marmara'da ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN