İstanbul pandemide Anadolu'ya 50 bin göç verdi

İstanbul pandemide Anadolu'ya 50 bin göç verdi

TÜİK verilerine göre İstanbul'da 15 milyon 840 bin 900 kişi yaşıyor. Türkiye'yi 2020 yılından bu yana etkisi altına alan koronavirüs salgını şehir tarihinde bir ilke neden oldu. Bu dönemde 50 bin kişi İstanbul'dan göç ederek memleketlerine döndü.

Tüm ülkeleri ilgilendiren ve binlerce insanı mağdur eden göç konusu, Kartepe Zirvesi'nde ele alındı. Pandemi sebebiyle İstanbul’un ilk kez göç verdiğine dikkat çekildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kartepe Zirvesi’nde pandeminin en önemli neticelerinden biri olan göç konusu ele alındı. Zirvede Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle dünya gündemini ilgilendiren dış göçün yanı sıra iç göç konusu da önemli tespitlerle masaya yatırıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Adem Sakarya, pandeminin göç konusunda kentleri etkilediğini belirterek, İstanbul’un ilk kez göç verdiğini ifade etti.

“PANDEMİ SEBEBİYLE İSTANBUL İLK KEZ GÖÇ VERDİ”

Pandeminin iç göçe yönelik etkilerini anlatan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Adem Sakarya, “Pandemi sonrası İstanbul için gerçekleştirilen bir ilk var. İstanbul ilk kez pandemiyle birlikte göç verdi. Pandemi süresince 50 bin kişi İstanbul’dan göç ederek memleketlerine döndü. Çalışmada salgının etkisinin tespit edilmesi amacıyla ikamet yeri değişikliği için 2018 ve 2019 yılları il içi net göç hızı ortalaması ile 2020 il içi net göç hızı karşılaştırıldı. Netice olarak İstanbul ili içinde daha az yoğun ilçelere ve merkez ilçelerden alt merkez ilçelere doğru bir nüfus hareketinin olduğu tespit edildi” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN