İstanbul tamam

İstanbul tamam

Millet İttifakı, ikinci büyük mitingini sandığa bir hafta kala İstanbul’da gerçekleştirdi. Maltepe’de yüz binlere seslenen genel başkanlar değişim mesajı verdi. Vaatlerini anlatan liderler, ilk tur vurgusu yaptı: Yiğidi bir kuru soğana muhtaç edenler gidecek, kucaklaşma gelecek. Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Herkesi kucaklayacağız.

İlk büyük mitingini İzmir’de gerçekleştiren Millet İttifakı, İstanbul’da seçmenle buluştu. Yüz binler renkli mesajların yer aldığı pankartlarla Maltepe’ye akın etti. Alanda Türk bayrakları ve ‘Sana söz baharlar gelecek’ ibaresinin yer aldığı dövizler sallandı.

1-001.jpg

MALTEPE RUHU

Millet İttifakı ikinci büyük mitingini İstanbul’da düzenledi. Yüz binlerce vatandaş Maltepe’ye akın etti. Liderler değişim vurgusuyla seçimin ilk turda bitirilmesi gerektiği mesajını verdi. Akşener, yolsuzluk iddialarını dile getirdi. Davuroğlu ise “İstanbul milli irade dersi veriyor” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu da “Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Herkesi kucaklayacağız” dedi.

İlk büyük mitingini İzmir’de gerçekleştiren Millet İttifakı, İstanbul Maltepe’de seçmenle buluştu. Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na beş lider ve iki büyükşehir belediye başkanı eşlik etti. Sandığa bir hafta kala gerçekleşen mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve altı partinin vekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

6923689.jpg

HERKESLE DERTLENECEĞİZ

Karamollaoğlu şunları söyledi: “Sizin şu ortaya koyduğunuz tablodan da inşallah 14 Mayıs’ta mührü Millet İttifakı’na vereceğinizin işaretini görüyorum. İnşallah 15 Mayıs yeni bir dönemin başlangıcı, sayın Kılıçdaroğlu’nun da Cumhurbaşkanlığı’nın tescili olacak. Bizim derdimiz, sizin derdinizle dertlenebilmek, sizin içine sürüklenmiş olduğunuz problemlerden bir an önce kurtulmanızı sağlayabilmek. Meselelerimizi birlikte mütalaa ettik, komisyonlar kurduk. Arkasından da bu problemlerin üstesinden nasıl geleceğimizi kamuoyuna deklare ettik. Açıkladık. Gizli kapaklı bir şeyimiz yok. Onun için mağdur olan kim olursa olsun, siyaseten bizim aynı duygu ve düşünceleri paylaşmasa bile onun derdini biz kendi derdimiz bileceğiz, bundan emin olun. Herkesin dert babası olacağız. Mutlaka dertli olan insanlarla dertleşeceğiz. Mutlaka her kesimin problemlerini çözeceğiz. 14 Mayıs için bir taahhüt istiyoruz. Eğer bu taahhütte bulunur, yetkiyi Millet İttifakı’na verirseniz, gelecek sene bu mevsimde bir araya gelirsek, Allah nasip ederse problemlerinizin büyük bir kısmının çözülmüş olduğunu hep birlikte göreceğiz.”

TATLI DİLLİ OLACAK

Mansur Yavaş, şunları söyledi: “Seçime giderken milli, gayri milli laflarının hepsini reddediyoruz. Mevsimlik milliyetçiliklerinizi, muhafazakarlıklarınızın hepsini reddediyoruz. 14 Mayıs’tan sonra nasıl 11 Millet İttifakı büyükşehir ve diğer Milet İttifakı belediyelerinde yaşayan halk için huzur, bereket geldiyse, mutlu oluyorlarsa, şimdi ülkemizin bu mutluluğu, huzuru ve bereketi tatma zamanı geliyor. Artık biz tatlı dilli, azarlamayan, herkesi kucaklayan, herkesin cumhurbaşkanı olacak bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var, o da geldi.”

TÜM DEMOKRATLARA UMUT

Babacan, şunları kaydetti: “Dürüst ve ehli insanlar yönetmeye başlayınca derhal ayağa kalkacak bu ülke. Başaracağız, hep beraber başaracağız. Biz buradayız… Yüz binler burada… 86 milyon birden büyüktür. Türkiye birden büyüktür. Türkiye’de demokrasi kazanacak, bütün dünyadaki demokratlar umutlanacak. Sağcı solcu demeden, Sünni Alevi demeden Kürt Türk Arap Laz Çerkez demeden her beraber daha fazla demokrasi diyecek miyiz? Hep beraber Sayın Kılıçdaroğlu’nu 13’üncü Cumhurbaşkanımız yapacak mıyız? Hep beraber Millet İttifakı olarak TBMM’de çoğunluğu sağlayacak mıyız? İlk bir ayda, kurumları ayağa kaldıracağız. Altı ayda mevcut kriz iklimini sona erdireceğiz. En geç 2 yılda da enflasyonu tek haneye indireceğiz. Bunu hep beraber başaracağız. Millet olarak bunu başaracağız.”

İLK TURDA BİTİRELİM

İmamoğlu ise şu sözleri kullandı: “Bunlar kötülüğü o kadar büyüttüler ki artık miting alanlarında eşlerimizin görüntülerini yayınlayarak oy kapma ucuzluğunu başlattılar. Eşleri ve çocukları siyaset mücadelesinden her zaman muaf tuttuk. Bugün buradaki yüzbinlerce insana görüntüleri izletip aileleri hedef yapmayız. Oysa çok malzeme verdiniz bu millete. Siyasi rakiplerimizin eşlerini hiçbir zaman ağzımıza almadık. Çünkü bizde mertlik var. İkinci tura gittiğinde ellerinden geleni yapacaklar. İkinci tura bu işi bırakmayın. Her türlü numarayı çeker bunlar. Bunların fıtratında var.”

SEÇİMİ İPTAL Mİ EDECEKSİNİZ

Uysal da seçmene şöyle seslendi: “Bir tarihi kavşağa doğru hep beraber ilerliyoruz. 14 Mayıs 2023 milletin yeniden kaderine hakim olacağı bir gün olacak. Türkiye’yi vazgeçilmez zannedenlere, kendi varlıklarını kaçınılmaz kadere dönüştürmek için Türkiye’yi risklere mahkum edenlere, kaynaklarını bir avuç insana sunanlara karşı elbette ‘yeter’ diyeceğiz. Cumhuriyete, demokrasiye ruhen inanmıyorlar. Demokrasi ve hukuk onların lehine işliyorsa kabulleri, işlemiyorsa değil. Şimdi birileri çıkmış diyor ki 14 Mayıs bir darbe girişimidir. Seçimleri iptal mi edeceksiniz? Bunların düşünceleri ortaya döküldü. Bu ülkenin kaynaklarını resmiyete uydurarak yağmaladılar, haram saltanatı kurdular.”

KUTUPLAŞMA SONA ERECEK

Davutoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İstanbul milli irade dersi veriyor. Seçimlere darbe diyen Bakan’a, toplumu bölerek kardeşi kardeşe düşman kılan söylem kullananlara milli irade dersi veriyor İstanbul. Eski başbakan dedi ki yabancı istilacılara bırakmayacağız. İstanbullular, siz ona 2 kere ders verdiniz. Geçen hafta İzmirliler de ders verdi. Haddini bil haddini. Millet İttifakı yabancıya da toprağı istila edenlere karşı kurulmuştur. Toprağı rant alanı gören bu zihniyet gidecek, toprağı bereketlendiren çiftçilerimiz geri gelecek. İmar baronları gidecek, milletin efendisi köylü gelecek. İkincisi su. GAP projesi kalktı. Kanal İstanbul’da servet projesi var. Et fiyatı süt fiyatı artarsa tüketici alamıyor, düşerse üretici kar edemiyor. Biri dedi ki biz Togg diyoruz onlar soğan diyor dedi. Tam bir zihniyet fukarası. Biz de şunu diyoruz, hem SİHA hem İHA, hem Togg, hem soğan. Bunlar kendileri manda yoğurduyla ejder meyvesiyle beslenip, halka soğanları çok görenler. Bütün rantiyeye son vereceğiz. Yasaklar gidecek, özgürlükler gelecek. Kutuplaşma gidecek, kucaklaşma gelecek. Yargıya talimat veren hukuk anlatışı gidecek, hak hukuk adalet gelecek. Mülakat gidecek, liyakat gelecek.”

İDDİALARI SORUŞTURUN

Akşener torunu Pars ile birlikte halkı selamladı. İYİ Parti lideri, Ali Yeşildağ’ın yayınladığı Antalya Havalimanı işletme ihalesinde yolsuzluk yapıldığına yönelik videodan bahsetti. Akşener Yeşildağ’ın ‘Erdoğan’ın 1 Milyar dolar’ aldı iddiasını araştırmasını istedi. Akşener şunları söyledi: “Hayatımda bu kadar rezil bir seçime ilk defa gidiyoruz. Milletine işgalci, darbeci diyen bir dil. Tüm psikiyatrları bu abileri tedavi için davet ediyorum. Cezai ehliyetleri kalmadı. Yeşildağ ailesinin bir ferdi bir kaset yayınladı. O kasette nasıl hırsızlık yapıldığı anlatılıyor. Antalya Havalimanı, 2007’de işletmesi satışa çıkıyor. Bir firma 5 milyar euro veriyor. Buna karşılık o firmanın dosyasından evrak çalınıyor, yakınlardan birine 3 milyar euroya veriliyor, 1 milyar euro cep ellez ediliyor. Ali Yeşildağ’ın iddiasına göre senin cebine girmiş. Adam çıkıp diyecek ki, ‘bu günler daha iyi günlerin bayan’ diyecek. Adamla beni dövüştüreceksiniz. Demin saydıklarım, 3 milyar dolara yapılacaklar 11 milyar dolara yaptırıldı. Bu hesapta cep ellezi ne kadar oldu?”

O PARALARI GETİRECEĞİM

Kılıçdaroğlu da şunları kaydetti: “Bu ülkeye baharı, huzur getireceğim. Herkesi kucaklayacağız. Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Saray’a gitmeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı’na oturduğumuzda yerimiz Çankaya olacak. Bir şey daha, söz verdim, en geç 2 yıl içinde tüm Suriyeli kardeşlerimizi Afgan kardeşlerimizi ülkelerine yolcu edeceğiz. Benim Cumhurbaşkanı olmamı istemeyen 2 kesim var. Birincisi beşli çeteler. Yuh çekmeyin, sandığa gidip oy kullanın ben sizden onu bekliyorum. Beşli çetelerin yurt dışına kaçırdıkları paraları, nerelere götürdüklerini biliyorum. Londra’da paraları nerelere yatırdıklarını biliyorum. Tamamını son centine kadar getireceğim ve bu millete vereceğim. 418 milyar doları götürdüler. Sadece bir işlemden 1 milyarın nasıl götürüldüğünü söyledi. Onların tamamını kuruşu kuruşunu getireceğim ve sizlere vereceğim. Kul hakkı yemem ve kul hakkı yedirmem. Ben onların neler yediğini biliyorum. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Uyuşturucu baronlarıyla neredeyse kucaklaşacaklar. Bu ülkeyi aydınlığa çıkaracağız. Bundan emin olmanızı isterim.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN