İstanbul'a -55 derece şoku! Karadeniz üzerinden gelecek 10 saat sürecek

İstanbul'a -55 derece şoku! Karadeniz üzerinden gelecek 10 saat sürecek

Son dakika haberi... Çanakkale üzerinden gelen sağanak yağışlar İstanbul'u vurmuş durumda. Etkili olan yağışlar su baskınlara neden olurken vatandaşlar 'İstanbul'da yağışlar ne zaman kadar devam edecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak duyurdu. İstanbul'a dondurucu soğuklar geliyor. O tarihte -55 dereceyi göreceğiz. Uzmanlar tarih verip uyardı. Karadeniz üzerinden gelecek 10 saat sürecek!

El Nino hava sistemi ile birlikte etkili olan sağanak yağışlar tüm Türkiye'de etkili olmaya devam ediyor. Cuma günü İstanbul'da etkili olan sağanak yağışlar su baskınlarına neden olurken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? İstanbul'da yağışlar devam edecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. İstanbul'a -55 derece şoku! Sibirya soğukları geliyor. Meteoroloji uzmanları uyarı üstüne uyardı. Karadeniz üzerinden gelecek 10 saat sürecek! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu. Isparta, Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

hghggh-2023-09-30t192811-934.jpg

AKOM'DAN KORKUTAN UYARI: AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLAYACAK

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da perşembe gününden itibaren etkili olan yağışın bugün de devam edeceği belirtildi. Sabah saatlerinden itibaren Avrupa yakası ve boğaz çevresinde kısa aralıklarla etkili olan sağanağın, akşam saatlerinde Anadolu yakası ve boğaz çevresinde etkisini artıracağı kaydedildi. AKOM'un meteorolojik değerlendirmesine göre, özellikle Anadolu yakasının saat 18.00'den itibaren aşırı değer olarak kabul edilen saatte 100 kilogram ve üzeri yağış alması beklendiği vurgulandı.

dffddf-2023-09-30t192754-546.jpg

AKOM'dan yapılan açıklamada, aşırı yağışa bağlı olarak sel, dere taşkını, su baskını, heyelan, istinat duvarı çökmesi, göllenme, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi bazı olumsuzluklara karşı önlemler alınırken, İstanbulluların da mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, olumsuzluklara karşı tedbirli olması istendi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

METEOROLOJİ UZMANLARI UYARDI: KARADENİZ ÜZERİNDEN GELECEK 10 SAAT SÜRECEK

Hava durumu tahminleriyle vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Hava Forum'dan bir son dakika uyarısı geldi.

b678.jpg

İstanbul'a Karadeniz üzerinden dondurucu soğukların geldiğini belirten uzmanlar, "İstanbul üzerine bu gece -55 derecelik bir bulut kütlesi gelecek. Karadeniz'in sıcak deniz suyu ile bu -55 derecelik kütlenin karşılaşması stresli olacak. İstanbul'da bazı yerlerde 10 saat boyunca aralıksız yağmur yağabilir. Metrekareye yer yer 180-200 kilogram düşebilir..." çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN