İstanbul'da 1 Mayıs operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

İstanbul'da 1 Mayıs operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

İstanbul'da sabaha karşı 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen kişilerin evlerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Anayasa Mahkemesi'nin kararına da dayanarak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isterken Saraçhane'de Bozdoğan Kemerleri önünde polis engeliyle karşı karşıya kalanlara yönelik gözaltılar sürüyor.

İstanbul’da bu sabah polis müdahalesi sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar toplam 14 kişinin gözaltına alındığı bilgisini edindik” dedi. Derneğin açıklaması şöyle:

"2024 1 Mayıs direnişi dosyasından İstanbul'da bu sabah yine ev baskınları yapıldı. Şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldık. Gözaltıların takibi için Vatan Emniyet'e geçeceğiz. Şu ana kadar toplam 14 kişinin gözaltına alındığı bilgisini edindik."

50 KİŞİ TUTUKLANDI

1 Mayıs'tan bu yana çok sayıda kişi polis operasyonlarında gözaltına alınmış, bunlardan 50'si değişik suçlamalarla tutuklanmıştı. 100’ü aşkın aydın, yazar, gazeteci ve sanatçı da dün 1 Mayıs'ta tutuklananların serbest bırakılması için imza verip çağrı yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN