İstanbul'da 1 Nisan'da başlıyor! İBB'den tüm vatandaşlara müjde: İstanbul'un o sorununa köklü çözüm geldi

İstanbul'da 1 Nisan'da başlıyor! İBB'den tüm vatandaşlara müjde: İstanbul'un o sorununa köklü çözüm geldi

İstanbul'un köklü sorununa köklü çözüm getiriliyor. 1 Nisan 2024 tarihine sayılı günler kala milyonlarca İstanbulluya müjde verildi. İstanbul'da yaşayanlar rahat bir nefes alıyor. İşte tüm detaylar…

İstanbul ulaşımda yeniliğe doymuyor. Metro hatlarından sonra bir de elektrikli otobüs müjdesi verildi. 1 Nisan 2024 tarihi itibarıyla test sürüşlerine başlanacağı belirtilirken elektrikli metrobüsler hem çevreye hem de ulaşıma katkı sağlayacak. İşte tüm detaylar…

İSTANBUL'A ELEKTRİKLİ OTOBÜS MÜJDESİ

İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaş elektrikli otobüslerle buluşmak için gün sayıyor. 1 Nisan itibarıyla test sürüşlerine başlanacak olan metrobüsler tamamen elektrikli, çevreci ve yüksek teknolojilerle donatılmış yüksek yolcu kapasiteli otobüsler olarak faaliyete geçecek. 100.000 kilometrede 2,5 milyon TL yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli metrobüsler için açıklamada belediyeden geldi.

elektrikli-metrobus.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beylikdüzü'nden Kadıköy'e kadar 52 kilometrelik hatla 2 kıtayı birbirine bağlayan metrobüslerin günlük yaklaşık 1 milyon yolcu taşıdığını belirtti. Metrobüs hattında yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla bazı yatırımlar yapıldığını belirten İBB, elektrikli otobüslerin test sürüşü için 1 Nisan 2024 tarihini işaret etti.

ÇEVRE DOSTU OTOBÜSLER

Metrobüs hattında kullanılacak elektrikli otobüslerin çevreci, %100 elektrikli ve yüksek teknoloji ile donatılmış olduğunu belirten İBB, yüksek yolcu kapasitesine sahip elektrikli otobüslerin 100.000 kilometrede 2,5 milyon TL yakıt tasarrufu sağladığının vurguladı.

istanbul-metrobus.jpg

Dizel metrobüslere kıyasla %60 yakıt tasarrufu bulunan elektrikli metrobüs 420 yolcu kapasitesine sahiptir. Tüm bunların yanı sıra sessiz çalışan elektrikli metrobüsler kentteki gürültü kirliliğinin de önüne geçmiş oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN