İstanbul'da 143 adrese operasyon: Protestolara katılan 106 kişi daha gözaltında

İstanbul'da 143 adrese operasyon: Protestolara katılan 106 kişi daha gözaltında

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından, İstanbul’da Valilik yasağına rağmen gösterilere katıldıkları ve polise mukavemet ettikleri gerekçesiyle 145 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda 106 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından kanuna aykırı gösterilere katıldıkları ve polise mukavemet gösterdikleri belirlenen kişilere yönelik geniş çaplı operasyon düzenledi.

İstanbul Valiliği’nin aldığı, her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasını kapsayan yasağa rağmen eylemlere katılan grupların içerisinde yer aldığı tespit edilen kişilere yönelik çalışmalar başlatıldı. Güvenlik güçleri, şüphelilerin kimlik ve adres bilgilerini belirledi.

Yürütülen operasyonlar kapsamında İstanbul genelinde 145 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonlarda toplam 106 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Soruşturmanın, olaylarda yer aldığı belirlenen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak sürdüğü bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN