İstanbul'da bavulunu alan Balıkesir'in o köyüne gidiyor! Hem deniz var hem manzaralı: Bir giden ölene kadar buradan dönmem diyor

İstanbul'da bavulunu alan Balıkesir'in o köyüne gidiyor! Hem deniz var hem manzaralı: Bir giden ölene kadar buradan dönmem diyor

Şehrin kalabalığından, stresinden, yolculuğundan kaçmak isteyenler akın akın Balıkesir’in o köyüne gidiyor. Özellikle de İstanbulluların gittiği bu köyde, bir tarafta deniz bir tarafta orman manzarası görenleri büyülüyor. Gidenler adeta dönmek istemiyor…

Birçok insanın en büyük hayali sakin, sessiz, huzur dolu yerlerde yaşamaktır. Bu özellikler ne yazık ki büyük şehirlerde pek mümkün olmuyor. Dolayısıyla bu hayatı yaşamak isteyen kişiler genellikle küçük ve sakin yerleri yerleşmeyi tercih ediyor. Bu kapsamda Balıkesir’in o köyü ise resmen sakinlik arayanların rağbetin uğruyor.

yeni-proje-14.jpg

AYVALIK’IN İNCİSİNE ZİYARET AKINI

Ege Gündem'de yer alan habere göre, Balıkesir'in ilçelerinden biri olan ve neredeyse her mevsim seyahat için tercih edilen Ayvalık, hem deniziyle hem de yemyeşil doğasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Hele ki Ayvalık’ın “Tıfıllar Köyü” resmen görenleri kendine hayran bırakıyor. Eşsiz doğal güzelliği ve tarih kokan atmosferiyle bir yandan doğa tatili bir yandan da tarihi keşif arayanlar için birebir. Bu köy sırtını Madra Dağ’ına dayarken önüne ise Kaz Dağlarını almış, Ege Denizi’nin serin ve mavi manzarasıyla göz dolduruyor.

yeni-proje-17.jpg

ÖNCE AYVALIK’A GİTMEK GEREKİYOR

Tıfıllar Köyü’ne Gidebilmek için ilk olarak Ayvalık’a gitmek gerekiyor. Balıkesir iline bağlı bu küçük ilçeye gitmek için çeşitli ulaşım araçları kullanmak mümkün. İstanbul İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerden Ayvalık’a gelmek için otobüs, özel araç ya da uçak kullanılabiliyor.

Ayvalık'tan Tıfıllar Köyü'ne giderken keyifli bir yolculuk sürecek iken ilçe merkezinden kalkan araçlar ya da taksi yaklaşık 22 km sonra köye varıyor. Bu yol da muhteşem doğa manzarası sizleri bekliyor.

Eğer ki söz konusu bu köye kendi aracınızla gidecekseniz, Ayvalık ilçe merkezinde başlayan tabelaları takip etmeniz yeterli. Kaz Dağları ve Ege Denizi yol boyunca size eşlik edecek ve benzersiz bir yolculuk sürmenizi sağlayacak.

Tıfıllar Köyü’ne Gitmenin bir diğer yolu olan toplu ulaşım alternatiflerini kullanabilirsiniz. Bunun için Ayvalık’tan kalkan toplu taşıma seferlerine binebilir ve kolaylıkla yolculuk yapabilirsiniz.

yeni-proje-16.jpg

BÖYLE MANZARA ÇOK NADİR BULUNUR

Tıfıllar Köyü, Ayvalık’a 22 km uzaklıkta bulunurken deniz seviyesinin yaklaşık 300 m yüksekliğinde yer alıyor. Söz konusu bu yükseklik ziyaretçilere eşsiz bir panoramik manzara sunarken, bir yanınızda Kaz Dağları’nın görkemli duruşu bir yanınızda hisse Ege Denizi’nin masmavi suları sizi karşılıyor. Etrafın yemyeşil olması adeta bir kartpostal görüntüsü oluştururken, burada huzur bulmamak mümkün değil.

yeni-proje-15.jpg

250 YILLIK BİR TARİH

250 yıl önce bölgeye yerleşen Karakeçili Yörükleri, bu köyü yurt bellemiş. Köyün etrafındaki ve içindeki kültürel öğeler geçmişin derinliklerine götürecek nitelikler taşıyor. Tüm bunların yanı sıra köyün doğal güzelliği görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle de doğa severler için Madra Dağı’na yapılan yürüyüşler, kuşbakışı seyir noktaları v sahilin serin sularına uzanan patikalar sizleri bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN