İstanbul'da deprem: Vatandaşlar sokaklara döküldü

İstanbul'da deprem: Vatandaşlar sokaklara döküldü

Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevresinde şiddetli şekilde hissedildi. Sarsıntı sonrası kent genelinde vatandaşlar panikle dışarı çıktı, birçok bölgede toplanma alanları doldu.

Marmara Denizi’nde, İstanbul’un Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, kent genelinde paniğe yol açtı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, saat 12.49’da meydana gelen depremin derinliği 6.92 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntı İstanbul’un yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

yeni-sablon-her-sey-1-1-1-38-kopyasi-5.jpg

Deprem sonrası vatandaşlar panikle evlerinden ve iş yerlerinden dışarı çıktı. Kentin pek çok bölgesinde insanlar parklarda ve açık alanlarda toplanmaya başladı. Bağcılar'da halk Bağcılar Millet Bahçesi’ne akın ederken, Beşiktaş Bebek’teki kafe ve dükkânlarda bulunan vatandaşlar da sokağa fırladı. Cep telefonlarıyla yakınlarını arayanlar, sosyal medya üzerinden durumlarını paylaşmaya çalıştı.

Taksim Meydanı’nda otel ve iş yerlerinde çalışanlar meydanda beklemeye başlarken, İstanbul Havalimanı’ndaki yolcular ve personel de kısa süreli panik yaşayarak terminal dışına çıktı. Bazı bölgelerde ise cep telefonu hatlarında kesintiler yaşandığı bildirildi.

yeni-sablon-her-sey-1-1-1-38-kopyasi-4.jpg

Depremin ardından can kaybı ya da büyük çaplı bir hasara ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, AFAD ve İstanbul Valiliği gelişmeleri takip ettiklerini duyurdu. Uzmanlar ise artçı sarsıntıların devam edebileceği uyarısında bulundu.

yeni-sablon-her-sey-1-1-1-38-kopyasi-3.jpg

Yetkililer vatandaşlara, hasarlı binalara girmemeleri ve resmi açıklamaları takip etmeleri çağrısında bulundu. Deprem anına ait görüntüler ise sosyal medyada yayılmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN