İstanbul'da işletmelere 'menü' denetimi: Cezası ürün başına 2 bin 172 lira

İstanbul'da işletmelere 'menü' denetimi: Cezası ürün başına 2 bin 172 lira

Restoran ve kafe gibi yeme içme hizmeti sunulan iş yerlerinde keyfi fiyat artışları yapılarak tüketicilerin mağdur edilmesi için getirilen Fiyat Etiketi Yönetmeliği 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, beraberindeki ekiplerle Zeytinburnu'nda fiyat etiketi denetimi yaptı ve menü asmayan işletmelere ürün başına 2 bin 172 lira ceza yazılacağını söyledi.

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak lokanta, restoran ve kafe gibi yerlerin fiyat ve menü bilgilerini giriş kapısının önüne koyma zorunluluğu getirdi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, beraberindeki ekiplerle Zeytinburnu'nda fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi.

Gürcan, işletmecilere, restoran ve kafe gibi yeme içme hizmeti sunulan iş yerlerine, tarife ve fiyat listelerinin konulması zorunluluğunu getiren yönetmeliğe ilişkin bilgi verdi.

'ÜRÜN BAŞINA 2 BİN 172 LİRA CEZA'

İşletmelerin ciddi cezalar alabileceğini belirten Bakan Yardımcısı Gürcan, "Asmayan işletmelere yılbaşından itibaren menüde bulunan ve sattıkları her bir ürün için Fiyat Etiketi Yönetmeliği gereği 2 bin 172 lira ceza yazacağız. O yüzden vatandaşımızın hayatını kolaylaştırıcı menü yönetmeliğimizin daha sağlıklı işlemesi için hem işletmelerimizi uyarıyoruz hem de denetimlerimizi sürdürüyoruz." dedi

Herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için çabaladıklarını dile getiren Gürcan, Vatandaşımızın yılbaşı gecesinde fiyatlardan dolayı herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Ticaret Bakanlığı olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da şu anda 5 ilçesinde denetimlerimiz sürüyor." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN