Yolcuya İngiliz anahtarıyla saldırdı! İstanbul'da taksici dehşeti

İstanbul’da bir taksi şoförü ile yolcu arasında başlayan tartışma sırasında yolculardan biri aracı tekmeledi, aynayı kırdı. Taksi şoförü ise buna karşılık olarak elindeki İngiliz anahtarıyla yolcuya saldırdı. Dehşet anları güvenlik kamerasıyla anbean görüntülendi.

Olay, 17 Mart Pazar günü, 18.30 sıralarında İkitelli'de yaşandı. Halkalı'da bulunan evlerine gitmek için taksi çağırma uygulamasından hizmet alan Özge Sevgi ve kızı, iddiaya göre uygulama üzerinden taksici ile konuşmaya başladı. Bulundukları caddede pazar olduğunu söyleyen taksi şoförü, Özge Sevgi ve kızından bir üst sokağa çıkmalarını istedi.

Uygulama üzerinden mesajlaşmalarının ardından taksi şoförü adrese geldi. Gergin başlayan konuşma, tartışmaya dönüştü. Araca binen kadın yolcu ve kızı, iddiaya göre şoförün kendilerine küfür ettiğini ve araçtan inmezlerse aracı duvara çarpacağını söyledi. Bu anlar yolcuların cep telefonu kameralarına yansıdı.

4.jpeg

Özge Sevgi’nin ‘Bizi araçtan indirdi ve aracı üzerimize sürdü. Bende aracı durdurmak için aracın aynasını kırdım’ iddiasının aksine, olay yerinden alınan güvenlik kamerası görüntülerinde ise taksiden inen kadın ve kızının araçtan indikten sonra aracın kapısını tekmelediği ve aynayı kırdığı, taksi şoförünün daha sonra aracı hareket ettirdiği ve yolcuların üzerine sürdüğü görülüyor.

2-001.jpeg

Görüntülerde, araçtan inen taksi şoförünün eline aldığı İngiliz anahtarını savurduğu görülürken, olay yerindeki vatandaşların taksi şoförünü aracına bindirdiği görülüyor. Olayın ardından karakola giden Özge Sevgi, taksi şoföründen şikayetçi oldu.

"TAKSİYE BİNDİKTEN SONRA KORKTUM"

Olay anını anlatan Özge Sevgi, "Olay, dün iftar saatlerinde gerçekleşti. Biz kızımla bir uygulama üzerinden taksi çağırdık. Taksi, talebimize cevap verdi. Gelmeden önce bize uygulama üzerinden mesaj attı. Mesajda biraz üslubu değişik ve kabaydı. Taksici ‘Orada pazar var, o caddeye giremem’ dedi. Biz de ‘A Kapısında pazar yok, girebilirsiniz’ dedik. Hatta kapının fotoğrafını attık. Taksi şoförü ise ‘Hayır oraya giremem. İşinize geliyorsa ben taksimetreyi açarım, sen bilirsin’ dedi.

3.jpeg

Geldiğinde duruşu ve frene basışı bile ruh halinin bozuk olduğunu gözler önüne sermişti. Taksiye bindikten sonra korktum, çünkü adamın tavrı da değişikti. Ben de ortam yumuşasın diye ‘Nihayet gelebildiniz. Trafik vardı galiba’ dedim. O arada yolda başka araçlara sataşıyordu. Sonrasında döndü ve benim aileme, sülaleme hatta bana küfür ederek bizi araçtan atmaya çalıştı. Araçtan atmaya çalıştığı anda ise ben video çekimini başlattım" dedi.

"ÜSTÜMÜZE ARACI DEFALARCA SÜRDÜ"

Sevgi, "Biz araçtan indik ve o esnada torpidodan bize ingiliz anahtarı çıkardı, bana savurdu. Çevredekiler yardımcı olmaya çalıştı. Daha sonra sinirini alamayıp üzerime koştu. Bunların hepsi videoda var. Daha sonra aracına binip, bizim üstümüze aracı defalarca sürdü. Biz canımızı zor kurtardık. İnsanlar o an benim de şoföre karşı bir şey söylediğimi söyleyecekler. Ben de bize çarpmaması için aracı tuttum o esnada da dikiz aynası kırıldı. Kızımla bana çarpmasına izin mi verseydim.

45.jpeg

Biz indikten sonra telefonumun yanımda olmadığını fark ettim. Sonra biz 153’ü aradık. Telefonumun takside kaldığını söyledik ve onlarda ‘Hemen taksiciyle iletişime geçiyoruz’ dediler. Görüşüp bize geri dönüş yaptılar. Taksici ‘Bende öyle bir telefon yok’ demiş. Başta o telefonu bize vermeyecekti, gasbedecekti. Ben ‘Karakola gidiyorum, şikayetçi olacağım. Zaten hayatımıza kastettin’ dedim. Kendisi ne yaptığının farkına varınca ve ben de şikayetçi olacağım dedi. O da karakolda iyi insan rolüne bürünmek için telefonumu teslim edip, benden dikiz aynasını kırdığım için şikayetçi oldu" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir