İstanbul'da yeni metro hattı az önce bitti! Kangren haline gelen trafik sorununa bir neşter daha: İşte yeni güzergahlar

İstanbul'da yeni metro hattı az önce bitti! Kangren haline gelen trafik sorununa bir neşter daha: İşte yeni güzergahlar

İstanbullu için kangren haline gelen trafik sorununa İBB’den bir neşter daha geldi. Kentin uzun zamandır beklediği o metro hattı az önce bitti, yeni güzergahlar da belli oldu. İşte, yeni metro hattının detayları…

ESMAGÜL KOÇAK

İstanbul’un en büyük sorunu olan trafik sorununu çözmek için çalışmalar devam ediyor. Nüfus yoğunluğuna bağlı olarak trafik de artarken, kentte bir yerden başka bir yere gitmek adeta zulüm haline geliyor.

Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında kente yeni metro hatları kazandırılmaya devam ediyor. Son olarak gelen metro müjdesi ise çalışmaları 2020 yılında başlayan o hattan oldu. Hattın test ve devreye alma işlemleri son bulurken, açılış tarihi de belli oldu…

cekmekoy-2.jpg

YENİ METROYA KAVUŞMAK İÇİN SON 15 GÜN

İlk kazı çalışmaları 2020 yılında başlayan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattında, Sancaktepe İstasyonundaki test ve devreye alma işlemlerinin sonuna gelindi.

cekmekoy-1.jpg

İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından X’te yapılan paylaşımda, istasyon üstü peyzaj çalışmalarına devam edildiği belirtilirken hattın açılışının ise 15 gün sonra yapılacağı bilgisine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN