İstanbul'dan aday olacağı konuşuluyordu: Başak Demirtaş'tan kritik 'seçim' kararı

İstanbul'dan aday olacağı konuşuluyordu: Başak Demirtaş'tan kritik 'seçim' kararı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, son günlerde yoğun bir şekilde tartışılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda önemli bir karar aldı. DEM Parti'den aday olacağı yönündeki spekülasyonlara son veren Demirtaş, adaylık sürecinden çekildiğini duyurdu.

Başak Demirtaş'ın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Partimizin yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla aday olmaya hazır olduğumu ifade etmiştim. Ancak, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü partimizi temsilen bir heyetle gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrası, karşılıklı istişareler neticesinde adaylık beyanımın başvuruya dönüşmemesi konusunda partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Genel Merkezi ve destekçilere teşekkürlerini sunan Demirtaş, alınan kararın tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde gerçekleştiğini vurguladı. Ayrıca, önümüzdeki günlerde partinin ilan edeceği adayların tam destekleneceğini ve partinin başarısı için çalışılacağını belirtti.

Başak Demirtaş, partisinin resmi açıklamaları dışında yapılacak her türlü açıklamaya itibar edilmemesi ve spekülasyonlara prim verilmemesi çağrısında bulundu. "Hep birlikte başaracağız, temel demokrasi ilkelerimizden; adalet, eşitlik ve barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Başak Demirtaş'ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:

gft1h4nxaaan3jg.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN