İstanbul’dan yeni anket geldi! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor: Ortaya çıkan sonuca çok şaşıracaksınız

İstanbul’dan yeni anket geldi! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor: Ortaya çıkan sonuca çok şaşıracaksınız

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim öncesi anket çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk anket sonuçları gelmişti. İstanbul'dan gelen yeni anket sonuçları ise görenleri şaşkına çevirdi. Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu? İşte yeni anketin sonuçları…

ZEYNEP ORHAN

Türkiye, 31 Mart günü sandığa gidecek. Ülke genelinde yerel seçimler yapılacak iken adaylar çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sonuçların en çok merak edildiği illerden biri olan İstanbul’da 4 aday oy pusulasında yer alacak. Son olarak Metropoll Araştırma tarafından yapılan yeni bir anket sonucu daha kamuoyuyla paylaşıldı. Anketten çıkan sonuç duyanları şaşırttı.

yeni-proje-2-004.jpg

4 ADAYLI YENİ ANKET GELDİ

Metropol Araştırma, yaptığı anket çalışmasına ilişkin olarak katılımcılara "Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz" diye sordu. Ankette yer alan adaylar içinde Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, DEM Parti adayı ve İYİ Parti adayı yer aldı. Katılımcıların bu seçenekler arasında kimlere oy vermeyi düşündüklerini seçti.

KURUM VE İMAMOĞLU ARASINDAKİ FARK ŞAŞIRTICI

Söz konusu ankete katılan katılımcıların yüzde 41.6'sı Ekrem İmamoğlu'nu tercih ederken, yüzde 38'i Murat Kurum'u tercih etti. Diğer partilerden DEM parti adayına oy vereceklerin oranı ise yüzde 5,6 olurken İYİ parti adayına oy vereceklerin oranı ise yüzde 2,9 olarak kaydedildi. Öte yandan katılımcıların yüzde 11.9’u “fikrim yok” yanıtını verdi.

ekrem-murat-anket.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN