İstanbullular hafta sonları rotayı oraya çevirecek! Kışın gidip kestane yapılacak en güzel yer: Meğer cennet 2 saatlik yerdeymiş

İstanbullular hafta sonları rotayı oraya çevirecek! Kışın gidip kestane yapılacak en güzel yer: Meğer cennet 2 saatlik yerdeymiş

Hafta sonu kaçamağı yapmak isteyen İstanbullular hafta sonları rotayı oraya çevirecek. İstanbul’a sadece 2 saatlik uzaklıkta olan bu cennet yer vazgeçilmeziniz olacak…

Bolu’nun doğal güzellikleriyle dikkat çeken Yedigöller bölgesi, ülkemizin önemli milli parklarından biri. Bolu, il merkeze 42 km uzaklıkta olan park, 7 farklı göleti ile meşhur.

Göller arası yürüyüş yapma imkanı sunan Yedigöller Milli Parkı, zengin flora ve fauna çeşitliliği ile ön plana çıkıyor. Park içindeki ormanlık bölgeler, göletler ve yürüyüş alanları, doğa ve trekking tutkunları için mükemmel bir fırsat. Ayrıca burada konaklamak isteyenler için doğa ile iç içe konaklama fırsatları da bulunuyor.

bolu-abant-yedigoller-1-001.jpg

BOLU ABANT YEDİGÖLLER

Bolu.gov.tr’den aktarılanlara göre; parkın içindeki Köyyeri mevkiinde yeni Bizans döneminden kalma kalıntılar, eskiden bölgenin yerleşim yeri olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda Yedigöller ile çevresinin jeolojik oluşumlar ve buna bağlı gelişen jeoturizm bakımından da önemli bir bölge olduğu tespit edilmiştir.

bolu-abant-yedigoller-3-001.jpg

Yedigölleri ziyaret edenleri karşılayan 10 deneyimi şöyle sıralayabiliriz:

  1. Doğanın kalbinde bol oksijenli yürüyüşler
  2. Masalsı güzellikte fotoğraf kareler
  3. Patika yollardan geçerek ulaşacağınız şelaleler
  4. Birbirinden güzel 7 göl
  5. Gülen kayalar
  6. Pisagor ağacı
  7. Büyüleyici manzaraların tadına varacağınız seyir terasları
  8. Yüzlerce ağaç ve bitki türünü yakından tanıma şansı
  9. Yabani hayvanlar ve doğaya dair çok daha fazlası.
  10. En önemlisi ise bungalov evlerde doğayla baş başa huzur dolu bir tatil.
  11. bolu-abant-yedigoller-4.jpg

Hafta sonu tatilinizi değerlendirebileceğiniz Yedigöller’de sabah kahvaltısının ardından yapacağınız doğa yürüyüşü, şırıl şırıl akan suların karşısında kahve keyfi ve sonrasında yapacağınız mangal partilerinin ardından damaklarınızı közde kestaneyle şenlendirerek muhteşem gününüzü sonlandırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN