İstanbullulara kötü haber: Büyük Tehlike kapıda!

İstanbullulara kötü haber: Büyük Tehlike kapıda!

İstanbullular için büyük tehlike kapıda. Yapılan açıklama İstanbul halkının geleceği için önem taşımakta. Söz konusu açıklama İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada Prof. Dr. Kemal Memişoğlu; “Bu durumu ifade ettiğim için insanlar eleştiriyor ama doğurganlık oranı şu anda İstanbul’da 1.71 bu; ‘nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor’ demektir” ifadelerini kullandı. İstanbul halkı için kritik bir konu olan nüfus sayısındaki azalmayı anlatan Memiş bu konu hakkında detaylı araştırmalarda bulunmuştur.

İstanbullular için büyük tehlike kapıda. İstanbul halkını yakından ilgilendiren bu önemli konu hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklama İstanbul halkının geleceği için önem taşımakta. İstanbul halkını ne gibi bir tehlike bekliyor gibi soruların cevaplarına yaptığı açıklamada yer veren Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bu İstanbul halkı için tehdit yaratan unsur hakkında bilgi verdi ve yaptığı açıklamaya ek olarak zaten gündemde olan covid salgını hkında da detaylara değindi. Söz konusu açıklama İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada Prof. Dr. Kemal Memişoğlu; “Bu durumu ifade ettiğim için insanlar eleştiriyor ama doğurganlık oranı şu anda İstanbul’da 1.71 bu; ‘nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor’ demektir” ifadelerini kullandı. İstanbul halkı için kritik bir konu olan nüfus sayısındaki azalmayı anlatan Memiş bu konu hakkında detaylı araştırmalarda bulunmuştur.

doktor

İSTANBUL HALKININ ÇOĞUNLUĞU RANDEVULARA BİLE GELMİYOR

Yapılan uyarılara rağmen birçok kişi aldığı randevuya gitmiyor. Oldukça önemli olan sağlık kontrollerini veya randevuları umursamayan kişi sayısı oldukça fazla. Bu konu hakkında araştırma yapmış olan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bu konuya değinerek “MHRS’den randevu alanların yüzde 30’u randevusuna gelmiyor. Gelmeyeceğiniz randevuyu en az iki gün önceden iptal edin. Devlet randevularında ciddidir” ifadelerini kullanarak doktor randevularının ve sağlık kontrollerinin önemine dikkat çekti.  Yapılan araştırmalara göre doktor randevularına gelmeyen insanların yüzde 30 oranında olduğu ve gün geçtikçe de arttığını söyleyen Prof.Dr. Kemal Memişoğlu bu randevu ve sağlık kontrollerinin insanlar için hayati risk taşıya bileceğini de söyleyerek insanları randevuların önemi konusunda uyardı. 

Doktor randevuları hakkında konuşma yaparak önemli olduğunu açıklayan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu konuşmasının sonrasında Covid19 salgınına da dikkat çekti. Covid19 ortaya çıktığı günden beri hayatımızda birçok değişikliğe neden oldu. binlerce insani hayattan koparan salgın hakkında Prof. Dr. Kemal Memişoğlu açıklamada bulundu ve salgın hakkında detaylı bilgi verdi. Yaptığı açıklamada ;

“Covid19’da başladığından beri en düşük seviyelerinde hastalık tanısını koyuyoruz. Şu anda da Covid19, mevsimsel olmasa da belli dönemlerde yükselecek bir hastalık gibi gözüküyor. Bazı ülkelerde yükseldiği söyleniyor ama şu anda İstanbul’da herhangi bir yükseliş trendinde değiliz. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarının yükseleceğini öngörüyoruz bu her sene olan bir şey. İstanbul’da hem başarılı bir süreç yönetildi hem de sadece Covid19 döneminde 8 tane hastane açıldı. Ne olursa olsun yükselse de başka hastalıklar olsa da Türkiye’nin sağlık sistemi bunların üstesinden gelecek hem insan gücüne hem alt yapıya sahip. Sadece Covid19 değil, yaşlı dediğimiz, riskli grup dediğimiz insanların aşı olması özellikle grip aşısı da dahil, kendileriyle ilgili riskli alanlara girmemelerini hep tavsiye ediyoruz. Çünkü yaşlandıkça sizin koruma mekanizmalarınız azalıyor. Onun için aşı yapılmasını öneriyoruz, yaşlılarımız aşılarını, rapellerini olsunlar, grip aşıları da dahil devletimiz ücretsiz veriyor. Grip aşılarını özellikle 60-65 yaş üzeri insanların yapmasını bekliyoruz.

doktor

Doktorların özel hastanelerden kamu hastanelerine dönüş konusuna ilişkin konuşan Prof. Dr. Memişoğlu, “Bazı branşlarda randevu sorunlarımız; azalmasından dolayı oluşmuştu inşallah çözüm olacak diye düşünüyoruz. Bizim birbirimizi anlamamız gerekiyor, insanlar hizmet alamayınca acile başvurmaya başlamıştı, acil yükümüz daha da artmıştı. Onun da azalmasıyla daha uyumlu, daha güzel sağlık hizmeti verebileceğimizi öngörüyoruz. Ne kadar iyi olursak olalım biraz daha iyisini herkes bizden bekliyor o nedenle bizler bunun için çaba harcıyoruz. Kamu tarafının biraz da ön plana çıkacağını öngörüyoruz. İstanbul için söylüyorum özel sektör, vakıf ve devlet üniversiteleri İstanbul’da önemli bir sağlık hizmeti alanını kapsıyor. Yüzde 55-60 oranında bütün İstanbul’daki sağlık hizmetlerini kamu tarafından yönetiyoruz ama diğer yüzde 40-45 anlamında da özel sektörü var. Bazı branşlarda olan sıkıntılarımız inşallah çözülecek, özellikle cildiye kulak burun boğaz, onkoloji gibi plastik cerrahi gibi branşlarda kamu biraz sayısal anlamda azalmıştı, inşallah toparlayacak. Mesai dışı da çalışabilir artık hekimlerimiz onlara mesai dışı da imkân sağlıyoruz. Şunu ifade edeyim, esasında toplum hep 2 ve 3’üncü basamağı hep dikkate almaya çalışıyor. Hastaneye gitmeden evimizin yakınındaki, mahallemizdeki aile hekimlerine gitme alışkanlığını kazanmamız gerekiyor. Bugün baktığınız zaman İstanbul’da ‘ben doktora ulaşamıyorum, sağlığa ulaşamıyorum’ diyen kimse yok. Hastanelere gerçekten hastanede çözülmesi gereken hastaların başvurması çok daha rahat ve doktorun da onunla birebir ilgileneceği ortamlar oluşturur” dedi yaptığı konuşmalarda insan sağlığının önemi ve günümüz sorunlarına değindi. Bunların yanı sıra geçtiğimiz yıllarda hayatımıza girerek birçok değişikliğe neden olan covid19 salgını hakkında da konuşarak detaylı bilgi verdi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN