İstanbul'u pas geçti kırmızı alarm çaldı! Meteoroloji'den kahreden uyarı

İstanbul'u pas geçti kırmızı alarm çaldı! Meteoroloji'den kahreden uyarı

Yaz mevsiminin kurak geçmesiyle birlikte İstanbul'da beklenen yağışlar gelmedi. Meteorolojik kaynaklar tarafından peş peşe gelen yağış tahminleri bu kez tutmadı. İstanbul'da beklenen yağışın gelmemesiyle birlikte Meteoroloji'den uyarılar geldi. Bugün olmasa da o gün olabilir. İşte tüm detaylar...

Yaz mevsiminde havaların aşırı sıcak olması nedeniyle kuraklık tehlikesinin büyümesi yetkilileri harekete geçirdi. Ülkenin bazı bölgelerinde neredeyse hiç yağışın gelmemesiyle birlikte artan kuraklık seviyesine dair Meteorolojik kaynaklardan müjdeli haber gelmişti. Fakat, beklenen hava durumu tahminlerinin gerçekleşmemesiyle birlikte yağışlar İstanbul'u pas geçti.

KURAKLIK TEHLİKESİ BÜYÜYOR

Yaz mevsiminin başından itibaren devam eden aşırı sıcaklıklar ülkemizde birçok soruna kapı aralıyor. Meteorolojik kaynaklar tarafından peş peşe gelen uyarılar neticesinde bugün için İstanbul'da yağış bekleniyor.

Tahminlerin istenildiği gibi olmaması durumunda ise yağışlar İstanbul'u pas geçti. Kuraklık sorunlarının yaz mevsimi başından itibaren devam ettiği İstanbul'da nüfus artışı ve artış gösteren su tüketimi ile birlikte baraj doluluk oranlarında düşüş devam ediyor.

1693564257767-yeni-proje.jpg

YAĞIŞLAR İSTANBUL'U PAS GEÇTİ

İstanbul için oldukça önemli olarak belirtilen bu yağışların beklenildiği gibi olmaması ise durumu kritik bir noktaya taşıdı. Meteorolojik kaynaklar tarafından yoğun bir şekilde paylaşılan hava durumu tahminlerine göre bugün kuvvetli yağış bekleniyor. Fakat, yağışlar bugün için İstanbul'u pas geçti.

Hava Forum tarafından paylaşılan gönderide ise İstanbul'da yağışın olmadığı belirtilerek, "Yağışlar daha çok Kocaeli, Sakarya hattında gerçekleşti. Bu durum İstanbul için hiç iyi olmadı. Yağışa çok ihtiyacımız vardı. Hafta sonu da hava genellikle parçalı bulutlu olacak. Ara ara yerel yağışlar Kilyos, Şile ağırlıklı görülebilir." ifadeleri yer aldı.

1693564315698-1-gg-5-p.webp

SU SEVİYESİ DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

İstanbul'daki baraj seviyelerinin kritik seviyeye inmesiyle birlikte tehlikenin boyutunda artıyor. İSKİ tarafından paylaşılan verilere göre ortalama baraj doluluk oranları yüzde 28,97'ye kadar geriledi. Paylaşılan baraj grafiklerinde ise son 14 günlük verilere bakıldığında düşüş devam ediyor.

Yıllara göre paylaşılan grafikte ise 2014 senesinde yüzde 15 seviyelerine kadar gerileyen doluluk oranlarından hemen sonra 2023 yılının baraj doluluk oranları dikkat çekiyor. Son yılların en düşük seviyelerine inen baraj doluluk oranlarına dair geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da uyarılar gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN