İstanbul’un en büyük çilesine merhem! Yeni metro hattı bugün açılıyor… Bakan hayırlı olsun diyerek müjdeledi

İstanbul’un en büyük çilesine merhem! Yeni metro hattı bugün açılıyor… Bakan hayırlı olsun diyerek müjdeledi

İstanbul’un en büyük çilesine merhem geldi. Kentin ulaşım sorununa büyük katkı sağlaması beklenen yeni metro hattı açılıyor. Müjdeli haber Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu hayırlı olsun diyerek verdi…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, milyonlarca İstanbulluya güzel haberi verdi. İstanbul’un ulaşım sorununu çözmek için katkı sağlayacak Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile bugün hizmete açılacak.

Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili açıklamasında, proje bittiğinde İstanbul’un kent içi ulaşım ağını güçlendirecek ve kente yeni bir vizyon kazandıracak önemli bir adımın atıldığının altını çizdi. Dünyanın pek çok büyük kentinde olduğu gibi, raylı sistemlerin en etkili ve hızlı ulaşım yöntemleri arasında yer aldığını söyleyen Uraloğlu, bu projeyle İstanbul’un trafik sorununa çözüm getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

sirkeci-kazlicesme-1.jpg

İSTANBUL’UN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRACAK PROJELER DEVAM EDECEK

Bakan Uraloğlu aynı zamanda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 81 ilde raylı sistem projelerine büyük önem verdiklerini dile getirerek, İstanbul’da süren 8 projenin toplam 98 km’lik raylı sistem hattını kapsadığını söyledi. Bugün açılacak olan Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı sistem Hattı’nın bu projelerden sadece biri olduğunu söyleyen Uraloğlu, İstanbul’un kent içi ulaşımını güçlendiren dünyanın önde gelen raylı sistem projelerinden birinin daha hayata geçirileceğini belirtti.

Megakentin hızla gelişen ve büyüyen nüfusunun ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan bu tarz projelerin ne kadar önemli olduğunun altını çizen Uraloğlu, şehrin modern ve verimli bir ulaşım altyapısına sahip olmak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi. İlerde, İstanbul’un yaşamını kolaylaştıracak ve şehrin gelişmesine katkıda bulunacak benzer projeleri de planladıklarını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN